Published On: Sri, ruj 1st, 2021

SNSD-ovka PČF-u: Ne prizivaj Visokog predstavnika jer ga u BIH trenutno nema

Vulić je poručila Privremenom Čuvaru Fotelje da ne poziva visokog predstavnika jer ga “trenutačno u BiH nema”

Zastupnica SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Sanja Vulić kazala je da ni “član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, ni visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt nemaju nikakav legitimitet prekrajati volju građana Republike Srpske”.

Džaferoviću, tom svom gostu, drugu, savezniku, ma što Vam bio Schmidt, možete reći samo da s Vama čini što mu je volja, a ni Vi ni on niste ti koji mogu smjenjivati Milorada Dodika, niti bilo koga drugog. Vi niste narod Republike Srpske koji jedini ima pravo birati svoje predstavnike i Vaše je samo da poštujete njihovu izbornu volju, poručila je Vulić Džaferoviću, javlja Srna.

Rekla je da Džaferović, ako iskreno želi napredak BiH, mora “poštovati i Srbe koji su konstitutivan narod u zemlji, a ne im prijetiti ili ih ucjenjivati”.

Vulić je poručila Džaferoviću da ne poziva visokog predstavnika jer ga “trenutačno u BiH nema”.

Ako ste politički kapacitirani, onda razgovarajte unutar BiH s domaćim akterima, pokušajte naći rješenja i dokažite da niste, kako Vas u Vašoj čaršiji nazivaju, ‘privremeni čuvar fotelje’, istaknula je Vulić.

Milorad Dodik je izabran voljom građana Republike Srpske, a za nas iz RS-a, kao i za Dodika, RS je iznad svega, naglasila je Vulić.

Komentirajući Džaferovićevu tvrdnju da RS blokira rad institucija na razini BiH, Vulić je rekla da je “nebulozno blokadom nazivati kada je netko prisutan na sjednicama i glasa”.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x