Published On: Sri, ruj 1st, 2021

Širokog, prvaka BiH, nema među klubovima ABA 2 lige, a na popisu Borac i Spars

Vodstvo ABA lige objavilo je popis od 12 klubova sudionika Druge ABA lige za sezonu 2021./2022. među kojima nema Širokog – aktualnog prvaka BiH.

Među 12 klubova nalaze se banjalučki Borac i sarajevski Spars koji su izbačeni iz Prvenstva BiH zbog nedolaska na završnicu u Široki Brijeg. Osim spomenuta dva kluba, na final fouru u Širokom Brijegu nije se pojavila ni Igokea te je titula automatizmom dodijeljena Širokom.

Vodstvo ABA lige objavilo je da će još dva kluba dobiti wild card koju će morati platiti 50.000 eura.

Ono što smo mi dobili kao odgovor je taj da je u BiH neriješeno stanje što se tiče prvenstva i da su na popisu od 12 kluba za ABA 2 ligu Spars i Borac zato što su oni prošle sezone bili bolje rangirani od Širokog u spomenutoj ligi. Odluku klub još nije dobio službeno i napismeno, a ovo obrazloženje mi je telefonski kazao jedan od čelnika ABA lige, izjavio je za portal Jabuka.tv predsjednik HKK Široki Igor Jelčić, dodavši da će Širokom biti ponuđena pozivnica odnosno tzv. wild card.

Ubrzo bi se trebao sastati Upravni odbor kluba koji će odlučivati o sljedećim koracima.

Iznenađeni smo ovakvom odlukom. Morat ćemo svakako sjesti i vidjeti što ćemo i kako ćemo dalje. Mi smo s rosterom koji smo počeli slagati mislili biti ozbiljan igrač u ABA 2 ligi, rekao je Jelčić za portal Jabuka.tv.

Naglašava da je Košarkaški savez BiH poslao dopis ABA ligi u kojem jasno piše da je Široki prvak BiH te da će o statusima klubova koji nisu došli na završnicu na Pecaru odlučiti Upravni odbor KS BiH.

No, kako se doznaje, Upravni odbor se još nije sastao, a samim time niti potvrdio izbacivanje Borca, Sparsa i Igokee iz Prvenstva BiH. Par puta je sastanak bio zakazan, ali na njemu se nisu pojavili predstavnici iz Republike Srpske.

Samim time ne zna se ni kada će ni kako početi Košarkaško prvenstvo BiH ni koji će klubovi sudjelovati u njemu.

HKK Široki je za ovu sezonu doveo trenera Danijela Jusupa te nekoliko kvalitetnih pojačanja koja zasigurno iziskuju i veće troškove. No, čemu ulagati u momčad jednog kluba koji se natječe u lakrdiji od lige ?

I kako privući i uvjeriti jače sponzore da ulože stotine tisuće maraka u klubove koji ne znaju hoće li se uopće i održati domaće prvenstvo?

Hoće li se Široki zainatiti i uspjeti prikupiti 50.000 eura za nastup u Drugoj ABA ligi, koja zasigurno podiže i cijene mladih igrača, a od čije prodaje Široki i živi, znat će se u sljedećih nekoliko dana.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare