“Smrtna kazna za Vanjine ubojice”: Građani potpisuju peticiju

Nakon što je objavljena vijest da je maloljetna Vanja Đorđevska, koja je prethodno oteta, a zatim nakon samo dva sata ubijena i zakopana nedaleko od Skoplja, na društvenim mrežama pojavila se peticija kojom se traži smrtna kazna za počinitelje ovog zločina, koji do sada je potpisalo više od 15.000 ljudi.

Peticija pod nazivom “Smrtna kazna za Vanjine ubojice” širi se društvenim mrežama, a istovremeno sa svih strana stižu pozivi za što strožim kažnjavanjem počinitelja.

Tražeći pravdu, građani Sjeverne Makedonije kažu da je doživotni zatvor za počinitelje premala kazna, prenosi Tanjug.

Četrnaestogodišnja Vanja Đorđevska oteta je za kojom je sedam dana tragala gotovo cijela regija, sve dok za vikend nije objavljeno da je ubijena i da je njezino tijelo pronađeno zakopano nedaleko od Skoplja.

Vlasti su na jučerašnjoj konferenciji za novinare objavile da je Vanja ubijena na brutalan način, da je nakon otmice stavljena u vreću za spavanje, a da je na mjestu zločina upucana iz vatrenog oružja, dok su joj noge i ruke bile vezane. . Zatim je pokopana.

Privedene su tri osobe zbog sumnje da su sudjelovale u ovom zločinu, kao i Vanjin otac za kojeg se sumnja da je otmičarima i ubojicama davao informacije kada će ona biti sama. Glavni osumnjičeni za ovaj zločin Lj. P. je u bijegu i za njim je raspisana međunarodna tjeralica.

Kako je objavljeno, motiv ovog brutalnog ubojstva navodno je koristoljublje.