Ovo je peti osumnjičenik za Vanjino ubojstvo

Peti osumnjičeni za otmicu i ubojstvo Vanje Đorčevske (14), koja se nalazi u pritvoru, identificiran je kao Bore Videvski, sportaš iz Velesa u Makedoniji, koji je, kako javljaju lokalni mediji, uhićen u svojoj školi borilačkih vještina.

Trener borilačkih vještina često je na društvenim mrežama dijelio fotografije djece koju podučava borilačkim vještinama.

Još nije poznata uloga Videvskog u zločinu koji je šokirao regiju.

Uz Vidovskog osumnjičeni su i uhićeni i Velibor Manev te Vlatko Kešišev. Osim za otmicu, sva trojica sumnjiče se i za dvostruko ubojstvo 14-godišnje Vanje Gorčevske i 74-godišnjeg Panča Žeževskog, frizera iz Velesa.

Uhićen je i Vanjin otac Aleksandar Đorčevski koji je, kako sumnjaju istražitelji, otmičarima dojavljivao kada djevojčica ide u školu.

Cilj otmice je navodno bila iznuda od majke, no otmičari su djevojčicu ubili dva i pol sata nakon što su je oteli. Nagađa se da su to učinili jer ih je uhvatila panika.

Svima uhićenima određeno je zadržavanje od 48 sati, dok je za glavnim osumnjičenikom Ljupčom Palevskim-Palčom raspisana međunarodna tjeralica zbog sumnje da je pobjegao u Tursku ili Bugarsku.

Prema pisanju medija, Videvski je u sudnicu dovezen kroz garažu zgrade suda, a potom liftom na treći kat. Jedini osumnjičenik koji je doveden preko sudskog parkirališta kako bi ga novinari vidjeli je Velibor Manev.

Njega su prvog izveli. Riječ je o osobi koja je bila prijatelj s Ljupčom Paleski-Palčom, a koja je odavala informacije o planiranju i izvršenju otmice, a potom i ubojstva. Palcho i Manev imaju brojne zajedničke fotografije na društvenim mrežama.

Prema pisanju portala Fokus, svi pritvorenici se nalaze u odvojenim prostorijama, kako ne bi bili meta drugih zatvorenika, prenosi Index. Neki od njih žalili su se i na zdravstvene probleme, ali ipak nisu imali većih poteškoća, prenose Nezavisne novine.