Published On: Uto, kol 7th, 2018

SMIJEŠNA STRANA IZBORA U BiH: Na listama Motika, Kukavica, Bitanga, Gljiva, Krpelj, Papak, Burek, Kostur, Drakula…

Na listopadskim Općim izborima 2018. pred građanima BiH naći će se bogata ponuda kandidata raznih političkih subjekata.

Središnje izborno povjerenstvo BiH ovjerilo je ukupno oko 800 lista na kojima se nalazi 7.488 kandidata koji žele izboriti mjesto u skupštinama ili parlamentima na razini županija, entiteta i države BiH.

Ne znamo imaju li prezimena nekih kandidata veze s njihovim osobinama, ali građani će sami izabrati sviđa li im se više Dilber, Bitanga, Balavac, Dangubić, Kukavica, Bubalo, Smlatić, Papak, Kostur ili Gatalo, piše Faktor.

Možda se netko od birača ipak odluči da ga u vlasti predstavlja Gladan, Dunđer, Poletan, Drakula, Kovač, Krčmar, Kasap, Šumar, Mastikosa, Višekruna, Bistrivoda ili možda Zrno, Matilo, Kantar i Motika.

I Komšo, Torbica i Obuća sigurno će privući pažnju, kao i Petak, Mašala i Fišek, dok nismo sigurni hoće li netko poželjeti Groznicu, Jarak i Sjekiricu, Štetu ili Žulj.

Pita, Burek, Batak, Gljiva, Kesten, Šljivić i Jagodić prezimena su koja će “zapasti za oko” gurmanima, a vjerojatno će svoje simpatizere pronaći i Kuna, Žabić, Ribić, Konjić, Lisac, Puran, Vrana, Zec, Krpelj, Vučica, Kunić, Lasica i Golub./HMS/

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x