Četvrtak, 18 srpnja, 2024

SMETA MU Sultan Erdogan prijeti gašenjem Ustavnog suda

Must Read

Predsjednik Turske ocjenio je kako presuda Ustavnog suda kojom se nalaže oslobađanje iz pritvora dvojice novinskih urednika predstavlja korak protiv države.

Erdogan je upozorio kako bi taj sud ponavljanjem sličnih odluka mogao dovesti u pitanje vlastito postojanje.

“Ova institucija se nije uzdržala od donošenja odluke koja je usmjerena protiv države i naroda, povodom konkretnog primjera jednog od najvećih napada na Tursku u posljednje vrijeme. Nadam se kako Ustavni sud neće ponovno pokušati nešto slično, čime će otvoriti raspravu o vlastitom postojanju i legitimnosti”, rekao je Erdogan na mitingu u gradu Burdur, koji je prenošen uživo na televiziji.

Ustavni sud je prošlog mjeseca donio odluku kako je pritvaranje Kana Dindara i Erdema Gila, glavnog urednika i voditelja redakcije u Ankari opozicijskog lista Džumhurijet, bilo “nezakonito” i narušilo individualnu slobodu i sigurnost.

Uhićeni su u studenome pod optužbom kako su svjesno pomagali naoružanu terorističku organizaciju i objavljivali materijal kojim je narušena državna sigurnost. Džumhurijet je, naime, u svibnju objavio fotografije, video i članak koji pokazuju kako su turski obaviještajni dužnosnici 2014. godine kamionima prebacivali oružje u Siriju.

Dnevnik.ba

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto Zelenski odjednom želi Rusiju na sljedećem ‘mirovnom samitu’?

Razumijevanje političkih odluka kijevskog režima može biti prilično izazovno, djelomično zato što se te odluke zapravo donose u Washingtonu....
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -