Subota, 25 svibnja, 2024

MESIĆA I SANADERA NE ŽELI KOMENTIRATI: Slučajno sam postao vojnik, ne volim rat

Must Read
Slučajno sam postao vojnik. Ne volim rat, izjavio je u razgovoru za Večernji list general Ante Gotovina. Ponovio je kako ga politika ne zanima jer se ona dugo bavila njime. Želim raditi i živjeti kao moji prijatelji. Moja je budućnost u mojoj obitelji. Nisam megaloman, ne želim se obogatiti, rekao je Gotovina.
Došao sam jer sam zazirao od pomisli da bi netko mogao doći i gaziti po grobu moje majke. Isto tako, pomislio sam na sve one majke i djecu koje nema tko braniti. Dužnost mi je bila vratiti se, kazao je Gotovina govoreći o dolasku u Hrvatsku 1991. iz Legije stranaca. Dodao je kako mu je iskustvo koje je stekao u Legiji bilo presudno.

Kritizirao je odnos države prema braniteljima i licitacijama njihovom brojkom. Nije brojka prevelika, jer je branitelja bilo više od četiri milijuna, koliko je stanovnika bilo u zemlji. Iza nas je bila logistika, proizvodnja i svi oni koji su skrbili o svemu što je nama bilo potrebno na prvim crtama bojišta, istaknuo je. Dodao je da ga najviše žalosti činjenica da je nakon rata, cijela jedna brigada, 2000 branitelja, počinilo samoubojstvo. Kazao je da su se u Legiji cijeli stručni timovi bavili onima koji su iz bitaka dolazili te da se ništa nije prepuštalo slučaju.

Poteze bivšeg predsjednika RH Stjepana Mesića. ali niti bivšeg premijera Ive Sanadera, Gotovina nije želio komentirati.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

REUTERS: Putin želi prekid rata u Ukrajini na trenutnim linijama razdvajanja?

Ruski predsjednik Vladimir Putin spreman je zaustaviti rat u Ukrajini uz pregovore o prekidu vatre koji bi priznali trenutnu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -