Subota, 15 lipnja, 2024

SLOŽNA BRAĆA: SDA, HSP i NS RZB napustili sjednicu Vlade FBiH

Must Read

Jučerašnja sjednica Vlade Federacije Bosne i Hercegovine prekinuta je u 13 sati i 30 minuta nakon što su ministri SDA, HSP-a i NS Radom za boljitak napustili salu, čime je Vlada FBiH ostala bez kvoruma.

Nezakoniti oopremijer Jerko Ivanković Lijanović(NS RzB) tražio je da se, prije održavanja sjednice Vlade FBiH, održi Skupština Razvojne banke FBiH.

Nezakoniti premijer FBiH Nermin Nikšić zakazao je Skupštinu Razvojne banke FBiH za danas u 16.00 sati i pozvao ministre da dotad nastave s radom da bi Vlada razmotrila Nacrt budžeta FBiH za 2013. godinu i odluke u vezi s rješavanjem statusa otpuštenih i penzioniranih pripadnika Oružanih snaga BiH u kontekstu ispunjavanja uvjeta iz stand-by aranžmana s Međunarodnim monetarnim fondom.

Međutim, taj prijedlog nije prihvaćen, nakon čega je Vlada FBiH ostala bez kvoruma, pa je sjednica prekinuta, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH. (Dnevnik.ba)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

NATO osniva misiju koja će pomoći i osposobljavati Ukrajinu

Ministri obrane NATO-a sastat će se danas u Bruxellesu na drugom danu razgovora o formaliziranju potpore transatlantskog saveza Ukrajini. Zemlje...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -