Published On: Sri, stu 24th, 2021

Slovenka si je odrezala šaku da bi dobila novac od osiguranja, sve je priznala

Danas  je održano ponovno ročište u predmetu Slovenke Julije Adlešič, kojoj se sudilo zbog pokušaja prevare i namjernog samoozljeđivanja kako bi dobila novac od osiguranja. Naime, na današnjem ročištu njezin partner Sebastien Abramov i njegovi roditelji Tinka Huskić Colarič i Gorazd Colarič priznali su krivnju.

Adlešič je osuđena na godinu i sedam mjeseci zatvora, a Abramov na dvije godine i pet mjeseci. Većinu kazne već su odslužili u zatvoru. Današnja presuda nije pravomoćna, a razmotrit će se i eventualne žalbe. Njezin odvjetnik rekao je da je Adlešič priznala krivnju tek sada zbog osobnih razloga.

Lagala je da je rezala grane cirkularnom pilom

Podsjetimo, Adlešič je bez šake ostala početkom 2019. godine. Tvrdila je da se radi o nesreći koja se zbila dok je rezala grane za ogrjev cirkularnom pilom. Nakon nekoliko dana zatražila je isplatu odštete od osiguranja s kojim je prethodno sklopila ugovor, no ljubljanska policija je vrlo brzo otkrila da se radi o čistoj prevari, u kojoj si je Julija namjerno odrezala ruku iznad zapešća samo kako bi se domogla novca.

Tužiteljstvo je ustanovilo da su sve isplanirali još 2018. godine te da su tada sklopili osiguravajući ugovor s više osiguravajućih kuća. Julija je u ovom slučaju zbog invaliditeta trebala dobiti preko milijun eura, od čega bi dio dobila odmah, a dio u obliku trajnog mjesečnog prihoda.

Također, tužiteljstvo je tvrdilo da je njen dečko prije nesreće na internetu pretraživao o umjetnoj, biomehaničkoj ruci, što se uklapa u tezu da je sve isplanirano. Policija je kasnije odrezani ud odnijela u bolnicu, gdje su joj ga liječnici operativnim zahvatom uspjeli prišiti, spasivši je od trajnog invaliditeta.

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Chara
Chara
1 godina prije

A nisi cupi odrezala?