Published On: Sri, stu 24th, 2021

Suverenisti zbog izjave o ratu traže opoziv hrvatskog veleposlanika u Srbiji

HRVATSKI suverenisti u srijedu su zatražili hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova i opoziv hrvatskog veleposlanika u Srbiji Hidajeta Biščevića nakon što je ratna zbivanja devedesetih godina u Hrvatskoj okarakterizirao kao građanski rat.

Veleposlanik Biščević ovih je dana dao intervju međunarodnom časopisu Diplomacy and Commerce povodom obljetnice pada Vukovara te je u opsežnom razgovoru uz ostalo Domovinski rat nazvao građanskim ratom.

“Nepojmljivo je da veleposlanik države koja je stvorena krvlju hrvatskih branitelja daje ovakve izjave. Ovakvim sramotnim izjavama zapravo podilazi politici Republike Srbije, države u kojoj trenutno obnaša dužnost”, naveli su suverenisti u priopćenju.

Sramotnim su ocijenili da veleposlanik Republike Hrvatske, koristeći zamjenu teza, tvrdi da se radi o građanskom ratu, a ne o Domovinskom ratu.

Naveli su i kako je veleposlanik Biščević “očigledno zaboravio” čije interese mora zastupati, a to su interesi Republike Hrvatske, ali i interesi hrvatske nacionalne manjine u Vojvodini.

“Nažalost, na ovom planu je u potpunosti zakazao jer je upravo ove godine tzv. bunjevački jezik proglašen službenim na području grada Subotice”, priopćili su suverenisti.

guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare