Ponedjeljak, 15 travnja, 2024

SLENG GRADONAČELNIKA U ULJUĐENOJ PERECIJI: Ti si agent Udbe, ubit ću te kad tad

Must Read

Splitski gradonačelnik Željko Kerum opet je, čini se, izgubio živce. Jučer je u shoping centru Joker, koji je u njegovom vlasništvu, napao 69-godišnjeg Orela Bračulja, koji se na posljednjim izborima našao na listi SRP-a, Socijalističke radničke partije, a najpoznatiji je po izjavi kako će do smrti nositi bedž druga Tita.

Navodno napad nije bio politički motiviran. Bračulj će se obratiti novinarima pa će sve potanko objasniti. Tiskovnu konferenciju sazvao je Vojko Ivica iz Altruista. Tvrdi da je Kerum napao čovjeka koji zna istinu o tome kako je došao do prvog milijuna, piše hrvatski portal Index.hr.

“Tako je. Držao je u njegovoj garaži humanitarnu pomoć”, otkrio je Ivica te dodao kako je Kerum opet osramotio Split i Splićane.

Kerumov nasrtaj u posljednji čas su spriječili ljudi iz njegovog osiguranja tako da je sve ostalo na verbalnom ispadu. Ipak, Bračulj ga je prijavio policiji, jer je u strahu za vlastiti život.

“Prijavio sam Keruma policiji, bojim se za svoj život”

“Došao sam oko 2 i 10 s torbom i kantom u kojoj nosim ribe za moje mačke u Dicmu. Ima ih 16. Održavam ih kao uspomenu na svoju pokojnu kćer. Htio sam u lokalu Square popiti kavu. Keruma sam odmah vidio i prošao kraj njega na metar. Kada sam došao na šank, pitao je čija je torba. “Pregledajte da nije slučajno bomba”, kazao je Kerum trojici tjelohranitelja. Rekao sam mu da je to moje. Istog je trena planuo: “Pička ti materina, jebem ti majku  usranu. Ti si agent Udbe, ubit ću te kad tad”. Krenuo je da fizički napadne, ali to su spriječili tjelohranitelji. Povukli su ga, a mene izbacili iz Jokera. Rekao sam im da rade za luđaka. On nije normalan. Zašto bi on trebao mene ubiti? Sve sam odmah prijavio policiji. Bojim se za svoj život”, prepričao  je Bračulj što mu se dogodilo.

S Kerumom se, inače, dugo zna. Svojedobno su bili čak poslovni partneri. Bračulju je Kerum plaćao 12 tisuća DEM godišnje da drži robu u prostoru na Brdima. Sve je tada bilo u redu tako da Bračulju zaista nije jasno koji se vrag dogodio Kerumu da tako reagira.

“Ta roba koju je držao kod mene sigurno je bila od Caritasa. Njegova sestra Nevenka rekla je: “Orele, sad smo ušli u pravi posao s Caritasom, šteta što nas napuštaš”. U dvorištu osmogodišnje škole crkva je napravila veliki prostor. To im Kerum vraća što su mu oni dali. Vjerojatno su mu robu davali. S Kerumom nikada nisam imao problema. Sve je uredno plaćao, pune četiri godine. Ne znam zašto me je napao. Valjda se htio dokazati da je netko i nešto”, drži Bračulj, koji je danas objavio  i svoju kandidaturu za predsjednika države.

“Idem pa makar dobio samo jedan glas. Motiv mi je svo ovo sranje koje se napravilo u Hrvatskoj”, kazao je Bračulj.

U splitskoj policiji potvrdili su da su zaprimili prijavu protiv Keruma za prijetnju. Index.hr doznaje da su ga već ispitali te cijeli spis proslijedili Državnom odvjetništvu na postupanje.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Procurila neugodna priča o Butkoviću: Iza uspona HDZ-ovca stoji poznati komunistički čelnik?

Olja, ima li člana tvoje obitelji koji se nije okoristio državnim novcem otkad si ministar – priupitao je predsjednik Zoran Milanović ministra...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -