Škripari skandirali ”Mi Hrvati!” pa ih policija udarala pendrecima i vrijeđala

Klub navijača Škripari oglasio se povodom tretmana policije nad njima tijekom subotnje utakmice u Doboju kod Kaknja.

Široki Brijeg je pogotkom Jurilja u posljednjoj minuti susreta slavio protiv Mladosti 2:3, a momčad s Pecare imala je podršku svojih navijača Škripara koji su, kako tvrde, bili fizički i verbalno napadnuti od strane domaće policije, prenosi Jabuka.

Naviknuti na represiju od strane policijskih službenika, do sada nismo mnogo puta pisali o tim stvarima koje nam se događaju na gostovanjima, ali također i na domaćim utakmicama. Međutim, zadnja utakmica protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja, bila je kap koja je prelila čašu, stoji na početku priopćenja Škripara.

Naviknuti na represiju od strane policijskih službenika, do sada nismoo tim stvarima pisali koje nam se događaju na…

Posted by Škripari Široki Brijeg on Sunday, March 1, 2020

Dok gostujući navijači na Pecari budu na stadionu svih 90 minuta, Škripari ističu da njihovo gostovanje završi prije 80. minute istjerivanjem s tribine od strane policije.

Naviknuti gledati zastave raznih armija te osuđenih zločinaca, dok se priznata zastava Hrvata u BiH ne može staviti na tribinu. Događaj koji nas je potaknuo da napišemo nešto vezano za ovu temu dogodio se u subotu na utakmici kada smo u 80. minuti ponosno skandirali ‘Mi Hrvati’, prilikom čega policijski službenici ulaze na gostujući sektor te nas silom izbacuju sa stadiona, prilikom čega dolaze i njihovi ‘pokloni’ u vidu nebrojenih udaraca pendrecima bez bilo kakvog objašnjenja i psovanja ‘ustaško-katoličkih majki’, uz još dosta ružnih riječi na nacionalnoj osnovi.

Na našu Pecaru svi gostujući navijači dolaze pod punom zaštitom, a ako na travnjak sleti i leptir diže se medijski rat protiv Škripara, našeg grada i svih njegovih građana, dok mi imamo puno drugačiji tretman od onih koji nose značke sigurnosti i povjerenja u ovoj državi. Pitanje koje se postavlja na kraju – do kada će vrijediti ovakva sramotna praksa dvostrukih mjerila u ovoj državi?, stoji na kraju priopćenja Kluba navijača Škripari./HMS/