Published On: Sub, ruj 15th, 2012

SKORO KO TOPALOVIĆ: “Alija Izetbegović ima posebno mjesto u srcu turskog naroda”

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović i turski premijer Recep Tayyip Erdogan posjetili su danas na Kovačima u Sarajevu mezar prvog predsjednika Predsjedništva Bosne i Hercegovine rahmetli Alije Izetbegovića.

 

U njihovoj pratnji su bile i njihove supruge Emine Erdogan i Sebija Izetbegović, kao i kćerka premijera Erdogana, Sumeyye Erdogan.

Izetbegović i Erdogan su položili cvijeće na mezar rahmetli Alije Izetbegovića, nakon čega je je premijer Erdogan dao izjavu novinarima.

“Mjesto prvog predsjednika Alije Izetbegovića ima posebno mjesto, kako u mom srcu, tako i u srcima cijelog turskog narod. To je mudri junak kojeg turski narod puno voli.

U njemu se nalaze dvije specifičnosti. Kao prvo, mudrost, a, kao drugo, liderstvo. Želimo da Bosna ka budućnosti korača u jedinstvu i zajedništvu. Rahmet Aliji Izetbegoviću i svim poginulim šehidima Bosne”, rekao je premijer Erdogan.

Premijer Erdogan će se nakon posjete mezarju Kovači sastati i sa predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Vjekoslavom Bevandom.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare