Ponedjeljak, 20 svibnja, 2024

“Situacija u FBiH je takva da bismo se “mogli otcijepiti”(Republika Srpska), a oni ne bi ni primjetili”

Must Read

Potpredsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Ognjen Tadić kazao je da se u nekim sarajevskim krugovima priča da je „moguće osnivanje nove političke stranke u FBiH, čiji bi lider bio Željko Komšić, uz neke druge nezadovoljne ljude iz federalnih krugova. Tadić je poluozbiljan ustvrdio da će se stranka zvati “Patriotska liga BiH”.

„Ta informacija, do koje smo jučer došli, jasno govori kuda se kreće federalni politički brod“, ustvrdio je Tadić na pres-konferenciji u Banjoj Luci ističući da, s druge strane, dio federalnih stranaka nalazi se u poziciji i da je zaokupljen svojim problemima.

„Situacija je takva da, kada bi stranke iz RS-a donijele papir u kojem piše ‘Saglasnost za otcjepljenje RS-a’, oni bi ga potpisali i ne bi ni primijetili šta potpisuju“, tvrdi Tadić.

Mišljenja je da je „razvoj krize u Federaciji BiH poprimio svoj najlošiji oblik scenarija i da je takav da blokira cjelokupne procese“, bilo o pitanju provedbe odluke „Sejdić-Finci“ ili drugih zadataka koji su pred sadašnji sastav Vijeća ministara stavili građani, dajući povjerenje političkim partijama koje učestvuju u njegovom radu.

Naglasivši da se RS mora okrenuti svojim brojnim problemima, on je dodao da se u tom bh.entitetu moraju rješavati socijalno-ekonomski problemi tako da se spriječi njeno dublje propadanje u ekonomsku krizu, ali i da zbog novog kredita kod MMF-a ne mogu na udaru ponovo biti boračke i druge socijalne kategorije stanovništva.(Dnevnik.ba/F)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Predsjednica Gruzije uložila veto na zakon o ‘stranim agentima’

Predsjednica Gruzije, Salome Zurabišvili (Zourabichvili) je u subotu 18. maja uložila veto na zakon o "stranim agentima" kojim se...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -