Published On: Pet, srp 27th, 2012

BH DANI: Kontraverzni Amer Bahtijar pokazao se opet kao nepouzdan izvor

Kao ključni izvor informacija za većinu medija i organizacija koje su reagovale u slučaju Štefice Galić naveden je Amer Bahtijar, novinar i urednik portala Tačno.net.

“Bila je to klasična sačekuša. Znali su tačno kuda će naići, a dok su je tukli, citirali su navode iz teksta izvjesnog Ivana Filipčića, nedavno objavljenog na portalu poskok.info”, pričao je Bahtijar svima koji su pitali. Napadača je opisao kao “fašisticu” i “predsjednicu jedne od fašističkih udruga u Ljubuškom”.

Kasnije se ispostavilo da je policija o ovom incidentu uzela izjave od četiri žene i da je istina o onome što se dogodilo drugačija. Fašiste policija nije našla. Inače, Bahtijar je u sarajevskoj javnosti poznat po svojim protestima iz 2003. protiv magazina 60 minuta i FTV-a, kada je bio na čelu već zaboravljenog Pokreta za normalnu BiH, tražeći istrage protiv novinara FTV, hrvatskog lobija, prikrivenih ustaša i četnika i slično.

Nepouzdan izvor, kakav je očito Bahtijar, mogao je da dovede samo do pogoršavanja situacije u Ljubuškom, jer je očito koristio višestruku žrtvu Štefice Galić za neki samo njemu razumljivi antifašizam. (E.H. Dani)

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare