Subota, 15 lipnja, 2024

Širokobriježani ponovno na Hrvatskom festivalu jednominutnih filmova u Požegi

Must Read

Hrvatski festival jednominutnih filmova (www.crominute.hr) prvi je takve vrste u svijetu i upravo ove godine slavi svoju dvadesetu obljetnicu. Zbog zanimljive forme – jedna minuta u kojoj se autori filma moraju izraziti – Festival je u samom startu prerastao nacionalne okvire, stekao međunarodnu reputaciju i privukao stvaratelje iz cijeloga svijeta. Od nekoliko stotina pristiglih filmova iz cijeloga svijeta,  ocjenjivački sud u festivalski program odabire 60 jednominutnih filmova. U tih 60 sekundi film prikazuje elemente priče: uvod, zaplet, vrhunac i rasplet. Takav format zahtijeva znatne prilagodbe u zamišljanju i realizaciji ideja.

Ovogodišnji, XX. Festival, održava se 25. i 26. svibnja, a ocjenjivački sud je u službeni program uvrstio film ”BooK”, autorskog trojca iz Širokog Brijega: režiju i kameru potpisuju Svetislav Cvetković i Zoran Šimunović, a montažu Tomislav Ćavar. Film je nastao unutar Udruge za promicanje vizualne kulture ”Točka”, koja je poznata širokobriješkoj publici iz niza javnih projekata, a jedan od uspješnijih je “arTest“ koji se održava svake godine u skolpu West Herzegowina Festa.

Prvo mjesto i zlatnu plaketu na XVI. Hrvatskom festivalu jednominutnih filmova u Požegi 2008. godine osvojio je Širokobriježanin Tomislav Ćavar filmom ”Ich liebe Bewegung”.

Prvo mjesto i zlatnu plaketu na XVI. Hrvatskom festivalu jednominutnih filmova u Požegi 2008. godine osvojio je Širokobriježanin Tomislav Ćavar filmom ”Ich liebe Bewegung”.

(www.jabuka.tv)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

NATO osniva misiju koja će pomoći i osposobljavati Ukrajinu

Ministri obrane NATO-a sastat će se danas u Bruxellesu na drugom danu razgovora o formaliziranju potpore transatlantskog saveza Ukrajini. Zemlje...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -