Published On: Sub, sij 11th, 2014

Široki Brijeg: Ruža Tomašić poziva hrvatske stranke u BiH na zajednički nastup

MOSTAR -Predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević i zastupnica u Europskom parlamentu Ruža Tomašić pozvala je u subotu hrvatske stranke u BiH na zajednički nastup na izborima u listopadu ove godine u okviru Hrvatskog narodnog sabora (HNS) u BiH ističući da je to ključno za jednakopravnost tamošnjih Hrvata.

“Nadamo se sveopćoj hrvatskoj koaliciji u okviru HNS-a. Mi ćemo surađivati i koalirati samo s onim političkim opcijama koje u svojem programu imaju nauk Ante Starčevića”, rekla je Tomašić u izjavi za novinare u Širokom Brijegu nakon što je potpisala sporazum o suradnji sa sestrinskom strankom u BiH.

Tomašić je odbacila prigovore kako koalicija unutar HNS-a s HDZ-om BiH može štetiti HSP dr. Ante Starčević.

“Nama koalicija sa HDZ-om ne stvara i ne može stvoriti probleme, ona je u jednom istinskom, pravednom i poštenom političkom ozračju i poželjna. Ne može nitko pojesti HSP AS ako mi to ne dozvolimo zato ne treba nasjedati tim pričama kako će nas HDZ ugušiti”, dodala je predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević.

Čelnici stranaka okupljenih oko Hrvatskog narodnog sabora koji predvodi HDZ BiH usuglasili su se jučer da zajedno idu na izbore, dok je rezervu prema toj inicijativi istaknuo HDZ 1990.

Predsjednici HSP-a dr. Ante Starčević Ruža Tomašić i HSP-a dr. Ante Starčević BiH Milijan Nakić potpisali su u Širokom Brijegu sporazum o trajnoj političkoj suradnji dviju stranaka.