Published On: Sub, sij 11th, 2014

Britanska političarka ne zna da Jugoslavije nema

Gostujući u televizijskoj emisiji BBC-ja, predstavnica konzervativaca u britanskom parlamentu Nadin Doris izjavila je da njenoj državi prijeti pravi tsunami imigranata iz jedne nepostojeće državne zajednice – Jugoslavije.

“Plimnog vala za sada nije bilo, ali već sutra ili sljedeće godine možda stigne. Ne znamo trenutak kada će doći i to je problem. Prijeti nam plimni val iz Jugoslavije”, rekla je Doris odgovarajući na pitanje jednog Rumunja iz publike u studiju.

Njega je zanimalo hoće li “rasistička retorika” napokon nestati iz javnog govora u Velikoj Britaniji, pošto je postalo očito da od 1. siječnja ove godine nema najezde imigranata iz Bugarske i Rumunjske.

 

Sam spomen Jugoslavije konzervativnu parlamentarku odmah je lansirao među najpopularnije teme na Twitteru, gdje su je tviteraši uglavnom ismijavali zbog neinformiranosti o geopolitičkim promjenama na europskom kontinentu.

 

“Nadin Doris očito ne prati Euroviziju”, cinično je zaključio jedan korisnik Twittera.

 

“Poruka za Nadin Doris: Jugoslavija već neko vrijeme nema. Njezin raspad izazvao je ‘manje’ trzavice. Očigedno ste to propustili”, napisao je drugi korisnik društvene mreže.

 

Inače, slabo informirana parlamentarka Doris poznata je po nadimku “Med Ned” ili “Pobesnela Ned”, a 2012. godine je bila suspedirana u svojoj stranci pošto je sudjelovala u reality showu “‘ma Celebrity … Get Me Out of Here!”