Subota, 15 lipnja, 2024

Sindikat BiH raskida protokol o suradnji sa strankama ‘Platforme’

Must Read

Glavni odbor Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine (SSSBiH) je na današnjoj sjednici raspravljao o najaktualnijim događanjima u Parlamentu Federacije BiH.

“Najoštrije osuđujemo pokušaje federalnih vlasti, posebno parlamentarne većine u oba doma Parlamenta FBiH, da konstantno i uporno krši Ustavom FBiH, Zakonom o radu FBiH i kolektivnim ugovorima utvrđena radnička prava”, priopćeno je iz SSSBiH.

Radnici u BiH, kako se dodaje, nisu i neće prihvatiti odgovornost za nekompetentno i nestručno vođenje države i tražit će odgovornost onih koji nisu sposobni voditi državu, kao i kazne za one koji su odgovorni za pljačku države.

Uz to, kako navode iz Sindikata, način na koji se u posljednje vrijeme donose zakoni, odnosno odgađa njihovo usvajanje, predstavljaju očigledan dokaz da pojedinci nisu spremni poštovati potpisane protokole o međusobnoj suradnji.

To je razlog zašto se danas raspravljalo i o inicijativi za raskidanje Protokola o međusobnoj suradnji koji je Savez samostalnih sindikata BiH svojevremeno potpisao sa strankama Platforme.

Glavni odbor Saveza samostalnih sindikata BiH, također, najoštrije osuđuje današnje onemogućavanje predsjedniku SSSBiH da se obrati zastupnicima Parlamenta FBiH, a u vezi sa Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o izvršnom postupku FBiH.

“Time je jasno pokazano da pojedinci u Parlamentu ne poštuju instituciju Sindikata, a samim tim ni radnike u Federaciji BiH. Podsjećamo ih da radnici, odnosno članovi SSSBiH, još predstavljaju najveći dio biračkog tijela i vrlo brzo će biti suočeni sa reakcijom sindikata koja će biti mnogo upečatljivija od otvorenih pisama i pisanih prosvjeda”, priopćeno je iz Službe za informiranje SSSBiH.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Politico: EU htjela uvesti sankcije na ruski plin. Nikad nećete pogoditi koja zemlja je blokirala tu odluku

Zemlje Europske unije se jučer nisu uspjele dogovoriti o novim sankcijama protiv unosnog ruskog sektora ukapljenog prirodnog plina, navodi...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -