ŠETNJA KNEZ MIHAJLOVOM: Članovima Predsjedništva pjevali “Čudna jada od Mostara grada”

Šetnjom Knez Mihailovom i Kalemegdanom završena je posjeta Predsjedništva BiH Beogradu.

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine završili su danas službenu posjetu Beogradu šetnjom Knez Mihailovom ulicom i Kalemegdanom s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, uz zajedničku poruku da je budućnost regije u iskrenim odnosima, suradnji i povjerenju i ekonomskim i infrastrukturnim projektima.

Nakon šetnje sjeli su u baštu kafića Kolarac kako bi se osvježili i porazgovarali, prenosi N1.

“Mi smo dobri domaćini, a Bošnjaci su jednako dobri domaćini kao i Hrvati“, poručio je premijer Srbije Aleksandar Vučić koji je i nazdravio s Izetbegovićem te poručio Čoviću da se suncobrani u kafiću prave u Varaždinu.

U jednom trenutku prisutnima za stolom su prišli glazbenici koji su zasvirali i zapjevali pjesmu “Sarajevo ljubavi moja” u centru Beograda. Nakon te balade Kemala Montena prisutni su se zabavili i uz ‘Čudna jada od Mostara grada’.

Vučić je po obilasku centra Beograda zahvalio prijateljima iz BiH koji su, kako je rekao, bili izvanredni gosti, istaknuvši da su tijekom sastanaka započeli veliki posao od kojeg će koristi imati građani obje države. I članovi Predsjedništva BiH Dragan Čović, Mladen Ivanić i Bakir Izetbegović ocijenili su da današnja posjeta predstavlja prekretnicu u odnosima dvije zemlje.

”Dugo nisam mogao prošetati Knez Mihailovom kao nekad, kad sam bio mladić”, tim riječima je član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović podijelio s novinarima osobni doživljaj današnje službene posjete Beogradu, javlja Tanjug.

“Nakon stotinu godina ratova i belaja, vrijeme je da imamo stotine godina mira”, rekao je Izetbegović novinarima tijekom šetnje Beogradom.

Dodao je kako nema života u regiji bez sigurnosti, stabilnosti i povjerenja, kao ni bez lidera spremnih da pruže ruke jedni drugima.

Izetbegović, koji s hrvatskim i srpskim članovima Predsjedništva BiH Draganom Čovićem i Mladenom Ivanićem boravi u posjeti Beogradu na poziv premijerom Srbije Aleksandra Vučića, kaže da je danas poslana prava poruka – da nema života u regiji bez povjerenja.

“Dojmovi su jako dobri, ljudi spontano i lijepo reagiraju”, rekao je Izetbegović.

Član predsjedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je danas, nakon šetnje Knez Mihailovom i posjete Kalemegdanu sa još dva člana Predsjedništva BiH i premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, da je to najiskrenija posjeta u kojoj je kao političar sudjelovao, javlja Tanjug. Kako je rekao novinarima, još jednom se pokazalo koliko je ruka prijateljstva istinski bila prisutna.

“Zaista se nadam da će poslije ove posjete posebno kod Bošnjaka, bošnjačkih političkih lidera, biti spremnosti za tu istinski pruženu ruku i da se konačno stavi točka na to što se događalo prije dvadeset godina”, rekao je Ivanić.

more recommended stories