Published On: Pet, ožu. 17th, 2017

ŠEŠELJ: Radovao sam se kad je ubijen Đinđić, kao i Vučić i Nikolić

Lider Srpske radikalne stranke, i predsjednički kandidat Vojislav Šešelj je gostujući na RTV kazao da se radovao ubojstvu premijera Srbije Zorana Đinđića, kao što su se radovali Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić, kao i da se zalaže za to da se utvrdi politička pozadina tog atentata.

Šešelj je u emisiji Pravi kut kazao da bi pomilovao Zvezdana Jovanovića, osuđenog za ubojstvo Zorana Đinđića.

– Nema nikakvih dokaza da je ubio Đinđića. Vođen je režiran postupak, dobili ste poslasticu za kraj emisije, nemojte se ljutititi… Saslušavao ga je Rodoljub Milović, ništa nije priznao i pod batinama, a onda su mu prijetili da će mu u uvjetima izvanrednog stanja likvidirati cijelu obitelj – naveo je Šešelj.

Na konstataciju autorice emisije da on to sve saznaje iz svojih izvora bliskih Zemunskom kriminalnom klanu, Šešelj je rekao da to znaju svi odvjetnici u tom procesu i da je Jovanović potpisao izjavu bez prisustva svog odvjetnika.

– Ključ Đinđićevog ubojstva je odgovor na pitanje tko je naredio da se streljaju Dušan Spasojević i Mile Luković Kum, koji su živi uhićeni, preslušavani, batinjani i na kraju ubijeni – kazao je Šešelj.

LDP na čijem se čelu nalazi Čedomir Jovanović priopćila je da je izjava Vojislava Šešelja o pomilovanju Zvezdana Jovanovića, koji je osuđen za ubojstvo premijera Zorana Đinđića, opasna.

“Izjava Vojislava Šešelja o pomilovanju Zvezdana Jovanovića dokaz je ludila kojeg je Šešelj bio talac čitavog svog života i koje je na sraman način koristio besomučno trujući ovu zemlju i njene građane”, navodi se u priopćenju LDP.

LDP ističe da žrtvu koju je Đinđić podnio u borbi za drugačiju Srbiju nitko ne smije i ne može negirati, a ponajmanje Šešelj koji je “simbol svega najgoreg u ovoj zemlji”.

“Kada je došao iz Haaga, predložili smo da nadležno tužiteljstvo sasluša Vojislava Šešelja i ispita njegovu ulogu u pripremi atenata na Zorana Đinđića. Opasnost koju nosi ovakva izjava prevladava dnevnopolitičke političke obračune i zato kao društvo ne smijemo ostati nijemi”, navodi LDP./SB/HMS/

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer