Utorak, 21 svibnja, 2024

Seksualni napadi u Berlinu za Novu Godinu, niti sramotne sigurnonosne zone za žene nisu pomogle

Must Read

Da vam je netko 2000-e kazao kako će 2017-e Europa usred Berlina imati sigurnosne zone za žene  tijekom dočeka biste li mu vjerovali?

Potpuno je , naime, ostala neprimjetna informacija, da su u Berlinu organizirane sigurnosne zone za žene. Kako bi im se omogućilo da dočekaju Novu Godinu u svom gradu a da ih netko ne siluje. Taj “netko” naravno nisu Njemci. No politički je nekorektno pisati da us to pripadnici imigrantske zajednice. Jer je to fašizam. Tako nas uče.

Policija je zabilježila najmanje 13 seksualnih napada u njemačkom glavnom gradu Berlinu na samu Novu Godinu, usprkos tome što je u blizini Brandenburških vrata u centru grada uspostavljena široka i dobro čuvana „sigurnonosna zona za žene“, piše foxnews.com

Sedmorica muškaraca su uhićena, ali policija ne želi otkriti njihov identitet i smatra da to nije važno isticati u ovim slučajevima.

Masovni seksualni napadi na žene, čiji su izvršitelji bili gotovo sto posto muškarci migrantskog porijekla, podigli su tenzije u Nemačkoj još 2015. godine, a posebice su kulminirali prije dvije godine kada je zabilježeno preko 1000 takvih slučajeva seksualnog zlostavljanja Njemica na samu Novu Godinu.

Ti napadi su bili popraćeni pljačkama, uvredama na spolnoj i nacionalnoj osnovi, te ponižavanjima najgore vrste.

Žene koje su u Berlinu ove godine doživjele seksualne napade, potražile su pomoć u posebno postavljenoj postaji koju je organizirao Crveni križ u ulici Ebert. Ovakve zone su već postale praksa u Njemačkoj jer su već prošle godine postavljene u drugim gradovima Njemačke, npr. Koelnu, ali to nije spriječilo nasilnike da napadaju žene, obično okružujući ih u većim grupama izlažući ih ponižavanju do težih oblika seksualnih devijacija.

Ideja o uspostavljanju „sigurnonosnih zona“ za žene na velikim javnim okupljanjima nije naišla na dobar prijem u njemačkoj javnosti. Kritičari navode da se ta mjera ne bavi seksualnim napasnicima i da je diskiriminatorska prema ženama koje se više ne osjećaju sigurno na ulicama njemačkih gradova. Osobitu poruku poslao šef njemačkih policijskih sindikata Rainer Wendt koji je rekao da su te zone „devastirajuća poruka“ Njemicama i njemačkoj javnosti: „To sada znači da postoje sigurne zone i nesigurne zone u Njemačkoj, a to je kraj jednakosti, slobodi kretanja i drugim slobodama”.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Francuska protiv saveznika, podržala sud u Haagu protiv Netanyahua

Francuska podržava Međunarodni kazneni sud (ICC) i ‘borbu protiv nekažnjivosti’, priopćilo je francusko ministarstvo vanjskih poslova nakon što je...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -