Published On: Thu, Aug 15th, 2013

SDS očekuje amnestiju, a BiH će biti nemogući slučaj

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić izjavio je kako ne vidi nikakve pomake za rješavanje pitanja “Sejdić-Finci” te izražava bojazan kako bi, ako ovakva situacija ostane do listopada, Bosna i Hercegovina mogla biti proglašena “kao nemoguć slučaj”, jer nije moguće dogovoriti ni ona pitanja koja nisu suviše komplicirana, kao što je provedba te odluke.

Sada se čeka dogovor stranaka u Federaciji BiH o mogućem rješenju za provođenje te odluke, jer je pozicija RS-a jasna i dogovorena od svih stranaka i nije protiv rješenja u FBiH, rekao je Bosić iznoseći prosudbu kako, ako ima dobre volje, sve se može dogovoriti za desetak dana.

Nakon razgovora s odlazećim veleposlanikom SAD-a Patrickom Moonom, Bosić je rekao rekao kako su odnosi SAD-a i SDS-a u prošlosti bili različiti, ovisno od određenog razdoblja.

Potvrdio je kako je za Moonova mandata došlo do poboljšanja tih odnosa i, kako je rekao, boljeg razumijevanja između američke diplomacije i SDS-a.

“Uspostavili smo korektan odnos, kao što Veleposlanstvo SAD-a ima korektan odnos i sa svim drugim političkim strankama”, rekao je Bosić i naglasio kako SDS još trpi sankcije američkog kongresa i očekuje razmatranje tog pitanja kako bi odnosi postali “normalni”.