Srijeda, 29 svibnja, 2024

SDP UZVRATIO: “Država i njezini građani ne smiju biti taoci jednog izgubljenog političara“

Must Read

Nakon što su lideri šest vodećih stranaka u Bosni i Hercegovini dogovorili i potpisali izjavu o principima sudjelovanja u vlasti, što je nakon određenog vremena pokazalo ozbiljne korake naprijed u rješavanju ključnih pitanja za državu Bosnu i Hercegovinu, iz SDA je uslijedila krajnje destruktivna i neprincipijelna reakcija koja pokazuje koliko zapravo ljudi te stranke ne drže do države, već do svojih fotelja, te se po svaku cijenu protive prijeko potrebnoj političkoj suradnji za dobrobit svih, priopćeno je iz Ureda za informiranje SDP BiH.

Postignutim sporazumom, navodi se u priopćenju, daju se konkretni zadaci Vijeću ministara i Parlamentu BiH, i to je prvi put da se lideri vladajuće koalicije dogovore oko konkretnih programskih zadataka i rješenja mnogih godinama otvorenih pitanja. Postignuti sporazum na razini šest vladajućih stranaka je značajan napredak u odnosu na sve prethodne vladajuće koalicije koje se nisu mogle dogovoriti ni oko čega osim oko raspodjele fotelja, smatraju u SDP-u.

-Sulejman Tihić konstantno obmanjuje bh. javnost pričom da se postignutim sporazumom ugrožava država BiH i jačaju entiteti. Više je nego evidentno da su nakon objave sporazuma pale u vodu sve optužbe o slabljenju državnih institucija koje očito tek sada dobivaju svoju šansu, zbog čega Tihić pokazuje ustvari svoje pravo lice kojeg ne interesira ni država ni narod, već isključivo fotelje u vlasti, ali i u stranci gdje očito gubi kompas i utjecaj. Čak su i unutar stranke postali svjesni njegovih manipulacija prema kojima njihovi dužnosnici jedan po jedan gube pozicije i privilegije, a samo on opstaje.

Prema tumačenju SDA ispada da kada su oni u vlasti onda je svaki dogovor legitiman i u interesu BiH, pa čak i sramni Prudski, a kada SDA nije na vlasti onda je to protiv BiH što bi trebalo voditi do zaključka da jedino SDA brani BiH. Kako nas je SDA branila u posljednjih 17 godina dobro je da uopće i postojimo, navodi se u priopćenju SDP-a BiH.

Krajnje je vrijeme, smatraju u SDP BiH, da SDA odustane od svoje naivne uloge ekskluzivnog zaštitnika države Bosne i Hercegovine, jer konkretni koraci kao što je jučer dogovorena suradnja govore zapravo o istinskom zalaganju i progresivnom radu za ovu državu koje nam je nakon 17 najtežih godina uz njihovu vlast bilo neophodno.

-Stoga opasno zvuče prijetnje predsjednika SDA Sulejmana Tihića u kojim se najavljuju nove opstrukcije i antidaytonske aktivnosti koje su, nadali smo se, daleko iza nas. Pozivamo razumni dio SDA da ne dozvoli svom izgubljenom predsjedniku da blokiranjem države vodi predizbornu kampanju za predstojeći Kongres SDA najavljen za proljeće naredne godine. Država BiH i njeni građani ne smiju biti taoci niti jednog izgubljenog političara koji je očigledno spreman žrtvovati budućnost naše domovine za predsjedničku fotelju u svojoj stranci.

Na sreću, građani BiH ipak više vjeruju svojim očima nego lažima SDA i njenog predsjednika, stoji u priopćenju SDP-a.(R.I. / Dnevnik.ba)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto još uvijek nisu deklasificirani tajni dokumenti UK-a o pregovorima s Titom i izručenju ustaša, četnika i domobrana?

U posljednjim desetljećima, povijest Drugog svjetskog rata u Jugoslaviji i odnosi među tadašnjim saveznicima su bili predmetom mnogih kontroverzi...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -