Published On: Sri, stu 21st, 2012

ZBOG DIVLJANJA U ŠIROKOM: Navijačima Sarajeva 47 mjeseci zatvora

ŠIROKI BRIJEG – Županijski sud u Širokom Brijegu potvrdio je prvostupanjsku presudu kojom su desetorica navijačkih huligana nogometnog kluba “Sarajevo” osuđena na 47 mjeseci zatvora zbog sudjelovanja u izgredima u Širokome Brijegu u listopadu 2009., u kojima je poginuo Vedran Puljić.

Županijski sud potvrdio je presudu za navijače “Sarajeva” izričući kazne od tri do deset mjeseci za ugrožavanje ljudi i imovine u neredima koji su izbili kod stadiona Pecara u Širokome Brijegu. Oni su sudjelovali u napade na policajce, civile i imovinu u Širokome Brijegu, navodi se u presudi Županijskog suda u Širokom Brijegu.

Optuženi su dužni nadoknaditi i štetu u iznosu od po 380 KM te na nadoknadu sudskih troškova.

Kao otegotna okolnost uzeta je u obzir agresivnost optuženih i bezosjećajnost prilikom nereda u kojima je ozlijeđeno 30 policajaca te 14 građana i navijača te je pričinjena velika materijalna šteta.

Neposredno prije početka susreta između nogometaša Širokog Brijega i Sarajeva 4. listopada 2009. dogodili su se izgredi u kojima je ispaljeno i više hitaca iz vatrenog naoružanja. Za ubojstvo 24-godišnjeg Vedrana Puljića tereti se Oliver Knezović koji je pobjegao u Republiku Hrvatsku.

bitno.ba
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare