Published On: Čet, lis 25th, 2012

SDP kaže kako SDA treba položiti račune za pljačku i uništenje države

SDP se oglasio priopćenjem kako će vrlo brzo saznati o nelegalnostima koje su pratile rad Stranke demokratske akcije (SDA) i dijela njenih čelnika u proteklom vremenu.

“Mi u SDP-u uradit ćemo sve da se to što prije desi, kako bi BiH i njeni građani konačno bili oslobođeni okova korupcije i kriminala u koje ih je bacila višedecenijska vladavina SDA”, citat je iz saopćenja.

Protiv SDP-a se vodi haranga i on će se snažno suprotstaviti tome te na laži odgovoriti isključivo istinom koje se mnogi najviše i plaše, navedeno je također.

“Paranoja čelnika SDA poprimila je ogromne razmjere. Laži SDA o nepostojećem dogovoru SDP-a na štetu države Bosne i Hercegovine to najbolje potvrđuju.

Sulejman Tihić, autor neosnovanih optužbi na račun SDP-a je javno, na sjednici Doma naroda, rekao da je spreman ispuniti sve zahtjeve samo da ne budu smijenjeni ministri iz SDA.

Na jučerašnjoj pres-konferenciji je to i potvrdio podijelivši novinarima sporazum u kojem jasno stoji da i dalje podržava i da će ubrzano raditi na implementaciji Prudskog i sličnih sporazuma koje je potpisivao kad god je neko pred njega stavio bilo kakav papir.

Podsjećamo Tihića i njegovu, u paranoji i kriminalu ogrezlu družinu, da SDP nikada nije trgovao interesima države, za razliku od SDA koja to u kontinuitetu čini 20 godina”, citat je iz saopćenja.

SDP nije uništio privredu ove države, proizveo veliki broj nezaposlenih i najvrednija preduzeća prepustio u ruke tajkuna i kriminalaca nego je to napravila SDA.

Nije SDP mešetario novcem za povratak i obnovu BiH nego je to radila SDA koja nikada nije položila račune o milijardama maraka nestalih donacija, kojim se danas kupuju mediji, glasovi na izborima, preduzeća, univerzitetske titule i diplome, ističe također SDP.

Nije SDP dezerterima, profiterima i podrumašima davao boračke naknade, ostavljajući istinske heroje odbrane bez hljeba, nego je to radila SDA.

Nije SDP lažnim patriotizmom maskirao bezočnu pljačku nacionalnog bogatstva svih ovih godina i na ime toga punio svoje džepove, nego je to radila SDA.

Nije SDP krivotvorio ostavke svojih ministara, kako bi sačuvao fotelje već je to radila SDA, što je kao totalitarna i nedemokratska praksa odbačeno i od Venecijanske komisije Vijeća Evrope.

Svemu ovome polako se bliži kraj jer odlaskom SDA iz vlasti dolazi vrijeme polaganja računa pred narodom.

Zato u strahu od istine SDA ne preza ni od najgnusnijih laži i podvala. Ipak, svakome iole politički pismenom je jasno da se iza priča o tobožnjim izdajama države, uništavanja državnih institucija krije pokušaj ove stranke da spriječi obračun pravne države s kriminalom, smatra SDP.

“Za razliku od SDA, država Bosna i Hercegovina je za SDP svetinja i nikada nećemo pristati na bilo kakve podjele.

Za razliku od SDA mi želimo državu u kojoj će radnici od svoga rada moći živjeti, u kojoj će istinski branitelji imati položaj koji zaslužuju, u kojoj će kriminalci biti u zatvorima, a ne u direktorskim ili ministarskim foteljama, državu u kojoj će mladi imati priliku za ugodan život a penzioneri sigurnu starost, ali i državu pravde u kojoj će kriminalci biti u zatvoru”, navedeno je u saopćenju SDP-a BiH.(Dnevnik.ba/Fena

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare