Subota, 15 lipnja, 2024

SDP kaže kako SDA treba položiti račune za pljačku i uništenje države

Must Read

SDP se oglasio priopćenjem kako će vrlo brzo saznati o nelegalnostima koje su pratile rad Stranke demokratske akcije (SDA) i dijela njenih čelnika u proteklom vremenu.

“Mi u SDP-u uradit ćemo sve da se to što prije desi, kako bi BiH i njeni građani konačno bili oslobođeni okova korupcije i kriminala u koje ih je bacila višedecenijska vladavina SDA”, citat je iz saopćenja.

Protiv SDP-a se vodi haranga i on će se snažno suprotstaviti tome te na laži odgovoriti isključivo istinom koje se mnogi najviše i plaše, navedeno je također.

“Paranoja čelnika SDA poprimila je ogromne razmjere. Laži SDA o nepostojećem dogovoru SDP-a na štetu države Bosne i Hercegovine to najbolje potvrđuju.

Sulejman Tihić, autor neosnovanih optužbi na račun SDP-a je javno, na sjednici Doma naroda, rekao da je spreman ispuniti sve zahtjeve samo da ne budu smijenjeni ministri iz SDA.

Na jučerašnjoj pres-konferenciji je to i potvrdio podijelivši novinarima sporazum u kojem jasno stoji da i dalje podržava i da će ubrzano raditi na implementaciji Prudskog i sličnih sporazuma koje je potpisivao kad god je neko pred njega stavio bilo kakav papir.

Podsjećamo Tihića i njegovu, u paranoji i kriminalu ogrezlu družinu, da SDP nikada nije trgovao interesima države, za razliku od SDA koja to u kontinuitetu čini 20 godina”, citat je iz saopćenja.

SDP nije uništio privredu ove države, proizveo veliki broj nezaposlenih i najvrednija preduzeća prepustio u ruke tajkuna i kriminalaca nego je to napravila SDA.

Nije SDP mešetario novcem za povratak i obnovu BiH nego je to radila SDA koja nikada nije položila račune o milijardama maraka nestalih donacija, kojim se danas kupuju mediji, glasovi na izborima, preduzeća, univerzitetske titule i diplome, ističe također SDP.

Nije SDP dezerterima, profiterima i podrumašima davao boračke naknade, ostavljajući istinske heroje odbrane bez hljeba, nego je to radila SDA.

Nije SDP lažnim patriotizmom maskirao bezočnu pljačku nacionalnog bogatstva svih ovih godina i na ime toga punio svoje džepove, nego je to radila SDA.

Nije SDP krivotvorio ostavke svojih ministara, kako bi sačuvao fotelje već je to radila SDA, što je kao totalitarna i nedemokratska praksa odbačeno i od Venecijanske komisije Vijeća Evrope.

Svemu ovome polako se bliži kraj jer odlaskom SDA iz vlasti dolazi vrijeme polaganja računa pred narodom.

Zato u strahu od istine SDA ne preza ni od najgnusnijih laži i podvala. Ipak, svakome iole politički pismenom je jasno da se iza priča o tobožnjim izdajama države, uništavanja državnih institucija krije pokušaj ove stranke da spriječi obračun pravne države s kriminalom, smatra SDP.

“Za razliku od SDA, država Bosna i Hercegovina je za SDP svetinja i nikada nećemo pristati na bilo kakve podjele.

Za razliku od SDA mi želimo državu u kojoj će radnici od svoga rada moći živjeti, u kojoj će istinski branitelji imati položaj koji zaslužuju, u kojoj će kriminalci biti u zatvorima, a ne u direktorskim ili ministarskim foteljama, državu u kojoj će mladi imati priliku za ugodan život a penzioneri sigurnu starost, ali i državu pravde u kojoj će kriminalci biti u zatvoru”, navedeno je u saopćenju SDP-a BiH.(Dnevnik.ba/Fena

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

NATO osniva misiju koja će pomoći i osposobljavati Ukrajinu

Ministri obrane NATO-a sastat će se danas u Bruxellesu na drugom danu razgovora o formaliziranju potpore transatlantskog saveza Ukrajini. Zemlje...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -