Nedjelja, 14 travnja, 2024

Šefice američke i europske diplomacije Hillary Clinton i Chaterine Ashton stižu u BiH

Must Read

Američka državna tajnica Hillary Clinton posjetit će sljedećeg tjedna Srbiju, Kosovo i Bosnu i Hercegovinu da bi pružila podršku i pokazala posvećenost SAD-a budućnosti Balkana u europskoj i euroatlantskoj zajednici, priopćio je State Department.

Kako se navodi, njoj će se na balkanskoj turneji pridružiti i visoka predstavnica EU za vanjsku politikuChaterine Ashton.

U priopćenju State Departmenta se ističe da će Clinton i Ashton tijekom posjete Beogradu i Prištini ponoviti podršku nastavku i napretku u dijalogu, kao što će i ohrabiti sprovođenje konkretnih koraka koji će omogućiti tim državama da napreduju na svom putu ka EU.

Prigodom posjete Sarajevu, one će prenijeti da je potrebno što prije da stranački lideri sprovedu neophodne reforme i počnu služiti ljudima u BiH.

Takođe, one će istaći postojanost međunarodne zajednice u njenoj potpori i posvećenosti Daytonskom mirovnom sporazumu, priopćeno je u Washingtonu.

Clinton će balkansku turneju završiti posjetama Hrvatskoj i Albaniji, prenosi Tanjug.(Dnevnik.ba)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

OZBILJAN APEL BIRAČIMA: Ne dajte da nas porobe. Bog vidi, Granić-Plenković ne. Naši očevi bit će ponosni, djeca zahvalna

Mnogi strahuju kad su izbori. Umjesto da biraju slobodno, slobodnom voljom i mišlju - ne vodeći se pritom strahom...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -