Petak, 19 travnja, 2024

SDA: SDP i SBB vode BiH na svijetske crne liste organiziranog kriminala i mafije

Must Read

Šefovi  Stranke demokratske akcije (SDA) i Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH,) predvođena predsjednicima Sulejmanom Tihićem i Amerom Jerlagićem, održala su danas radno-konsultativni sastanak.

Konstatirano je da je SDP svojim nepromišljenim i neodgovornim djelovanjem i potezima ugrozio državu Bosnu i Hercegovinu i sve njene narode i građane, naročito bošnjački korpus jer će posljedice najviše trpjeti isključivo probosanska politička scena. Potvrđeni su, od ranije poznati stavovi da je državni proračun bio samo formalni povod za pokretanje problematičnih i izuzetno rizičnih poteza sa nesagledivim posljedicama i vrlo upitnim ishodom po Bosnu i Hercegovinu i njenu opredijeljenost za članstvo u NATO i EU, navodi se u priopćenju iz SDA.

Istaknuta je dobra i korektna suradnja stranačkih organa i tijela na skoro svim razinama uz potrebu za njeno daljnje unapređenje i koordiniranje aktivnosti. Zbog izrazito negativnih odredbi Izbornog zakona u RS-a i općenito društveno-političkih prilika u manjem bh. entitetu, donesena je odluka o zajedničkom nastupu dvije stranke na predstojećim lokalnim izborima, prije svega u Srebrenici, ali i na svim drugim razinama gdje lokalne stranačke strukture to ocijene svrsishodnim i neophodnim kao npr. Jajce i dr.

Rečeno je da je u RS-u supstanca dva konstitutivna naroda – Bošnjaka i Hrvata najozbiljnije ugrožena, te da se mora sve učiniti kako bi se spriječilo njihovo daljnje osipanje i minimiziranje. Ujedno treba poslati poruku ohrabrenja svim narodima i građanima Bosne i Hercegovine da će se, unatoč svemu, probosanski blok uvijek boriti i zalagati za očuvanje Bosne i Hercegovine kao multietničke i multikulturalne države.

U nastavku je istaknuta velika zabrinutost zbog SDP-ovog odabira SBB-a za koalicijskog partnera, posebno uzimajući u obzir činjenicu da lider jedne od članica koalicije nesumnjivo ima čvrste i neraskidive veze s osobama koje su kao vođe narko-kartela u Europi dospjele na crne liste Sjedinjenih Američkih Država. Zahvaljujući SDP i SBB, Bosna i Hercegovina bi u miru mogla izgubiti ono što Milošević i Tuđman nisu mogli ostvariti agresijom. Uzimajući to u obzir, koalicija SDP – SBB bi državu Bosnu i Hercegovinu, umjesto u EU i NATO, mogla najprije odvesti na američke i svjetske crne liste organiziranog kriminala i mafije, kaže se u priopćenju.

Zbog toga je još jednom rečeno da se moraju aktivirati svi mehanizmi kako bi se spriječilo preuzimanje Bosne i Hercegovine od strane mafije i organiziranih internacionalnih kriminalnih grupa! Svim probosanskim i patriotskim snagama upućen je poziv da priključe bloku za očuvanje držve Bosne i Hercegovine i svih njenih naroda i građana, kaže se na kraju priopćenja SDA.

“SBiH će na svim razinama prilikom glasanja o isključivanju kadrova iz SDA biti suzdržana. Mi ćemo biti neutralni, jer ovo nije smjena zbog loših rezultata rada već ideološko-partijska smjena vlasti i mi ne želimo biti dio toga”, rekao je Jerlagić.(Srna)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

GRMOJA PREDLAŽE ANTIHDZ VLADU: Imamo dovoljno ruku. Most i DP bez Možemo i SDSS-a

“Uvjet Domovinskog pokreta je da nema Možemo i SDSS-a u Vladi. Pozivam ih na razgovore kako bismo formirali antihdz...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -