Utorak, 25 lipnja, 2024

DUŠICA OD TERORISTE: Mevlid Jašarević piše knjigu!

Must Read

VEHABISTAN – Na današnjem ročištu u Sudu Bosne i Hercegovine, Mevlid Jašarević, Emrah Fojnica i Munib Ahmetspahić izjasnili su se da nisu krvi po optužnici koja ih tereti za terorizam, piše Anadolija.

Jašarevićev odvjetnik Senad Dupovac, nakon ročišta, izjavio je da grupa na čelu s Jašarevićem “jeste ugrozila sigurnost osoba američke državnosti, ali nisu počinili čin terorizma za koji ih tereti tužiteljstvo”.

Dupovac je istaknuo kako su neki mediji „još na početku istrage, Mevlida Jašarevića okarakterizirali kao teroristu“, te dodao da se tome trebao dodati atribut “nježni”.

Odvjetnik je pojasnio da Jašarevićev postupak, kad je govorio prolaznicima koji su se zadesili ispred veleposlanstva SAD-a u vrijeme napada, da bježe, „predstavlja argument protiv tvrdnje da je počinio terorističko djelo“.

Govoreći o Jašarevićevoj o žalbi u vezi s pismima koje je primio, odvjetnik Dupovac je rekao kako se radi o pismu „koje je napisala ženska osoba i u kojem je vrijeđala Jašarevića, njegovu vjeru itd“. S tim u vezi, Jašarevićev branitelj je istaknuo kako se radi o paradoksu pri čemu je „optuženom zabranjena prepiska s njegovom majkom, dok je pismo ove anonimne osobe, koja ga je vrijeđala, stiglo regularnim putem“.

Mevlid Jašarević je i tijekom današnjeg ročišta upozoren zbog nepoštivanja Suda, jer prilikom izjašnjavanja o krivici nije htio ustati. Odvjetnik Dupovac je rekao da i “tužitelj Božo Mihajlović također nije ustao, što Sud nije primijetio i kao nepoštivanje”, prenosi Anadolija.

Glasnogovornik Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, Boris Grubešić, rekao je kako će Tužiteljstvo u postupku protiv Jašarevića i drugih „izvesti 30 svjedoka i vještaka, te predstaviti oko 100 materijalnih dokaza u cilju dokazivanja krivice za trojicu optuženih”.

Grubešić je istaknuo ako je Jašarević svojim postupkom ugrozio sigurnost građana i oštetio ugled BiH u svijetu.

bitno.ba
- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

PA COOL: Vahida Velić je djevojka iz našeg kraja a radi u svemirskoj agenciji!

Vahida Velić, zaposlena u Europskoj svemirskoj agenciji (ESA), svojim životnim putem i postignućima nadahnjuje mnoge. Danas se ova inženjerica...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -