Published On: Sri, ruj 13th, 2017

SDA: Radončić je u službi Dodikove politike

Svjestan činjenice da bilo koja inicijativa koju bi SNSD pokrenuo u Parlamentu BiH ne bi dobila potrebnu većinu, a pogotovo ne prijedlog za smjenu Vijeća ministara BiH, Dodik je tu ulogu povjerio Radončiću kao svom novom koalicionom partneru i “najslabijoj bošnjačkoj karici”, priopćila je danas Stranka demokratske akcije (SDA).

U SDA tvrde da je njihov zajednički cilj srušiti Vijeće ministara BiH.

”Radončić je nažalost, prihvatio sramnu ulogu glasnogovornika i realizatora takve Dodikove politike čija je ključna namjera zaustaviti napredak BiH. Što je to sto brine antidržavnu koaliciju Dodik-Radončić? ”, navodi se u priopćenju.

Unatoč svim otporima i opstrukcijama, kažu u SDA, evidentan je uspješan rad i prepoznatljiv progres koji je napravilo aktualno Vijeće ministara BiH, na čelu s predsjedavajućim Zvizdićem, i to predstavlja “noćnu moru” za Dodika a posebno za Radončića.

”Otvaranje europske i NATO perspektive, rast ekonomije i uspješna regionalna i međunarodna suradnja, obara Dodikovu tezu o nefunkcionalnoj BiH i uništava Radončićeve ambicije u vezi s najavljenom kandidaturom za člana Predsjedništva BiH. Zbog toga novostvorena interesna koalicija Dodik-Radončić pokušava ostvariti zacrtani cilj smjene Zvizdića i Vijeća ministara BiH, čime bi Dodik ostvario svoju ključnu namjeru, a to je blokada daljeg europskog, NATO i ekonomskog napretka Bosne i Hercegovine. Radončić nažalost, nedovoljno politički kapacitiran i zaslijepljen mržnjom prema SDA-u, a posebno prema Zvizdiću i Izetbegoviću, nije u stanju prepoznati svu pogubnost svoje uloge “izvođača radova” antidržavnog projekta koji je osmislio i vodi Milorad Dodik. Ali, sasvim sigurno će ono sto Radončić radi na urušavanju napretka države, razumjeti birači koji će vrlo brzo dati svoj sud o njegovoj koaliciji s Dodikom ”, priopćeno je iz SDA.

 

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x