Petak, 21 lipnja, 2024

SDA pravi islamsku državu u BiH i rješava se Tihićevih kadrova

Must Read

Politički analitičar Dževad Galijašević rekao je Srni da potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić izjavom o “genocidu u Srebrenici” pokazuje “licemjerje, neobavještenost i želju da se konačno realizira san Alije Izetbegovića i formira islamska država u BiH”.

“Pravna kvalifikacija zločina u Srebrenici, koju zastupa predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predstavlja veći problem za SDA nego savez s onima koji su taj zločin počinili. SDA je protiv pravne kvalifikacije, ali nije protiv organizatora i izvršitelja zločina samo zato što zločin u Srebrenici predstavlja dogovor i zajedničko nedjelo pojedinaca iz SDA, SDS-a i njihovih pokrovitelja Amerikanaca “, ocijenio je Galijašević.

On je rekao da je jasno da zamjenik predsjednika SDA “Bakir Izetbegović vodi politiku obračuna sa Tihićevim ljudima, što ustvari predstavlja obračun sa Bošnjacima u Srpskoj koji će i naredne četiri godine biti oporba u svojoj državi – Republici Srpskoj i koji će rješenja vlastitih problema tražiti izvan republičkih institucija “.

“Bakir Izetbegović time slabi Tihićeve kadrove u svojoj stranci, obračunava se s Tihićevom politikom, a od SDA pravi bošnjačku stranku za ‘frtalj BiH’ i realizira san svoga oca – formiranje islamske države, kojoj više odgovara naziv ‘fildžan država'”, ističe Galijašević .

On je rekao da će rezultat te politike biti odlazak Bošnjaka iz Republike Srpske, ali i odlazak ono malo preostalih Srba iz Federacije BiH, što će predstavljati nastavak etničke homogenizacije Bošnjaka na četvrtini BiH, odnosno na pola teritorija Federacije.

Galijašević kaže da dok je Bakira Izetbegovića na političkoj sceni nema te reforme koja može pomoći da se BiH vrati na europski put.

 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zaboravljeni Velikan: Ivan Musić i Hrvatska Nepravda Povijesti

Kako je moguće da su danas u Hrvatskoj velikani Zrinski i Frankopan, dok je ime Ivana Musića zaboravljeno? Ova...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -