Utorak, 21 svibnja, 2024

SDA pozvala OHR da “zaustavi antdaytonsko djelovanje SDP-a i partnera”

Must Read

Stranka demokratske akcije (SDA) smatra da je sjednica Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH održana suprotno odredbama Poslovnika te da donesene odluke ne proizvode apsolutno nikakvo pravno dejstvo.

“Održavanje sjednice Vlade Federacije BiH, bez kvoruma, nepoštivanje odluke predsjednika Federacije BiH i današnja sjednica Zastupničkog doma Parlamenta FBiH jasno pokazuju da je SDP, zajedno sa strankama moguće buduće parlamentarne većine, SBB, HDZ i HDZ 1990, krenuo da na nezakonit način ovlada javnim poduzećima, financijskim resursima i tokovima te da medije i Javni servis stavi pod svoju kontrolu”, priopćeno je iz SDA.

Kada se tome, kako navode iz SDA, doda i nastojanje SDP-a da ovlada policijom i pravosuđem, nalazimo se pred stanjem uvođenja anarhije sa svim posljedicama tj. sa svim šta to znači i predstavlja za cjelokupne društveno-političke odnose u našoj zemlji.

“Pozivamo visokog predstavnika da iskoristi svoje ovlasti i zaustavi antidaytonsko djelovanje SDP-a i njihovih partnera koji ugrožavaju ne samo dostignutu razinu reformi, već i jasno krše Daytonski mirovni sporazum – Ustav i zakone!”, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću SDA.

Potpredsjednik SDA Asim Sarajlić je danas izjavio da je pokazana “sva bahatost lidera nove parlamentarne većine”.

“Prvenstveno tu mislim na trojac Zlatko Lagumdžija, Fahrudin  Radončić i Dragan Čović. Oni zarad sastanka u Bruxellesu nisu mogli sačekati izvanrednu ili redovitu sjednicu Zastupničkog doma Parlamenta FBiH koja je zakazana od legitimnog predsjedavajućeg Denisa Zvizdića. Danas su učinili nasilje nad sustavom u FBiH i demonstrirali silu. Sila nikada nije dobro donosila, ni kada ju je provodio Radovan Kartadžić i njegovi zločinci, pa neće ni danas kada su provode oligarsi predvođeni Lagumdžijom i Radončićem”, izjavio je Sarajlić, prenosi Anadolija.

Prema njemu, osnovni cilj preuzimanja vlasti u FBiH jeste kontrola nad javnim poduzećima.

“Cilj svega jeste ovladavanje javnim dobrom. Ne stoje priče da je SDA prekršila Platformu kada nije glasala za proračun BiH. Jasno se vidi da su na tapetu javna dobra koja su predmet podjele između Lagumdžije i Radončića”, istakao je Sarajlić.

Klub SDA u Zastupničkom domu Parlamaneta Federacije BiH obavijestio je javnost da su SDP, SBB i Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) BiH svoje neformalno okupljanje u Parlamentu FBiH proglasili sjednicom Zastupničkog doma Parlamenta FBiH i time grubo prekršili Ustav, Zakon i Poslovnik o radu. Odluke takve nelegalne sjednice su potpuno ništavne i protuzakonite .( R. I. / Dnevnik.ba)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Francuska protiv saveznika, podržala sud u Haagu protiv Netanyahua

Francuska podržava Međunarodni kazneni sud (ICC) i ‘borbu protiv nekažnjivosti’, priopćilo je francusko ministarstvo vanjskih poslova nakon što je...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -