Subota, 25 svibnja, 2024

SDA O VOĐI BOŠNJAČKOG INSTITUTA: Lagumdžija brantelje izjednačavao sa zlikovcima i agresorima

Must Read

“Stranka demokratske akcije, pa time i svi njeni ministri unutarnjih poslova, posebno ministar sigurnosti u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine Sadik Ahmetović, uvijek se zalagala za profesionalnu policiju, nezavisno tužiteljstvo i sudstvo, stavljajući se na stranu poštenih policajaca koji profesionalno i čestito obavljaju svoj posao”, priopćeno je iz SDA.

“Pokušaj SDP-a da današanjim priopćenjem izjavu ministra Ahmetovića stavi u drukčiji kontekst, zamjenom teza i lažnim tvrdnjama da je izrečena protiv poštenih policajaca, tužitelja i sudaca, predstavlja samo još jednu od staljinističkih metoda kakvima se odlikuje SDP”, kaže se u priopćenju SDA.

U priopćenju se dodaje  da “ako u centrali SDP-a misle da spinovanjem mogu zbuniti i prevariti javnost, onda potpuno griješe jer građani Bosne i Hercegovine nemaju baš tako kratko pamćenje. Građani dobro znaju da je upravo Zlatko Lagumdžija paralizirao rad policije smanjenjem proračuna i plaća policajaca i to čak do 2015. godine. Zlatko Lagumdžija je, ispunjavajući zahtjeve SNSD-a, SDS-a i HDZ-a, a nakon što nije uspio ostvariti partijsko-političku kontrolu nad policijom i pravosuđem, ove institucije u Bosni i Hercegovini doveo na rub egzistencije, primoravajući ih da rade u dotrajalim uniformama i s dotrajalom opremom. Za to vrijeme, proračuni oba entiteta rastu kako bi Vlada Federacije mogla automobile i sve što Lagumdžiji zatreba dodjeljivati SDP-u na korištenje i snositi sve troškove. Baš zbog te antbosanske i pogubne odluke, policija je i ovih dana u štrajku”.

Iz SDA, također, navode da je “zato navodna briga SDP-a i Zlatka Lagumdžije za policiju čista obmana izgleda komično, apsurdno i neuvjerljivo. Općepoznata je činjenica da su neki savjesni policajci koji profesionalno rade svoj posao i koji su se usudili istražiti afere i nezakonite radnje u koje je umiješano rukovodstvo SDP-a, završili u bolnicama, bivaju kažnjavani na druge načine ili ih se pokušava ukloniti s radnih mjesta”, dodaje se u sapćenju.

Kako se dalje navodi “Sadik Ahmetović je uvijek bio na strani čestitih, profesionalnih i poštenih pripadnika istražnih i sudskih organa i zato nema potrebe da se njima ispričava. Nekima koji su na bilo koji način ogrezli u kriminalu i korupciji, a koje SDP pokušava staviti u isti koš s poštenim kolegama, nema potrebe da se bilo tko ispričava”.

“Uvijek smo jasno razlikovali poštene od korumpiranih, zalažući se da ovi drugi budu predmet istrage, a ne da se bave tim poslom. SDP i Zlatko Lagumdžija samo pokušavaju skrenuti pažnju sa svojih katastrofalnih političkih poteza kojima su zemlju doveli u najveću krizu nakon rata, izjednačila ove dvije kategorije. Svojstveno svojoj poslovičnoj bahatosti i bezobzirnosti, Zlatko Lagumdžija je, za vrijeme tzv. Alijanse, branitelje Bosne i Hercegovine izjednačavao sa zlikovcima i agresorima, baš kao što danas zamjenom teza pokušava izjednačiti profesionalne i savjesne policajce, tužitelje i sudije s onima koji to nisu”, navodi se u priopćenju.(Fena)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

REUTERS: Putin želi prekid rata u Ukrajini na trenutnim linijama razdvajanja?

Ruski predsjednik Vladimir Putin spreman je zaustaviti rat u Ukrajini uz pregovore o prekidu vatre koji bi priznali trenutnu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -