SBŽ: U ponedjeljak Internacionalno otvoreno zabavna škola nogometa za djevojčice

U razdoblju od 21. do 25. kolovoza 2017. godine na stadionu Garnizona realizirat će se projekt „ Internacionalno otvoreno zabavna škola nogometa za djevojčice „ što je u skladu sa planiranim aktivnostima organizatora Sportskog saveza SBŽ-a kao i suorganizatora Zavoda za javno zdravstvo SBŽ/ŽSB i Udruženja žena „ Emine „ Turbe, prenosi Drukčiji.ba. 

Sportski savez SBŽ projekt ” Otvoreno zabavne škole nogometa za djevojčice ” realizira 12 godina, a posljednje tri godine projekt ima internacionalni karakter.

Pored uključenosti djevojčica iz općina SBŽ-je, Srbije i Hrvatske u rad škole bit će uključena i djeca JU „ Edukacijsko-rehabilitacijskog centra „Duga„ Novi Travnik koji sudjeluju u radu svih stanica što pokazuje da ovaj projekt dobiva stalno jednu novu dimenziju kako u sportskom aspektu, tako i edukativnom kao i socijalizaciji djece.

Cilj projekta je da kroz zabavu i igru djevojčice uzrasta od 6 do 12 godina upoznaju sa značajem tjelesne aktivnosti za zdravlje kroz rad na dvadeset i četiri različite stanice koja su prilagođene uzrasnoj kategoriji koju je obuhvatio projekt. Pored rada na stanicama i ove godine tijekom projekta bit će stanica „ Zdrave prehrane „ koju će prezentirati uposlenici Zavoda za javno zdravstvo SBK-a i gdje će biti vršena testiranja o načinu ishrane kao i antropološka mjerenja djevojčica.

Tijekom projekta planirano je da se sudionicima predstave Vatrogasna jedinica Općine Travnik kao i Jedinica za specijalne namjene MUP-a SBŽ-a čime bi se djevojčicama predočio značaj blagovremenog obavještavanja kako o neželjenim elementarnim nepogodama i značaju blagovremenog obavještavanja o destruktivnom ponašanju pojedinaca Ministarstvu unutarnjih poslova.

Pored navedenih aktivnosti planiran je i obilazak kulturno-povijesnih znamenitosti Travnika, posjeta Zavičajnom muzeju u Travniku, Starom gradu i kući „ Ive Andrića“ u organizaciji Zavičajnog muzeja Travnik koji je omogućio besplatan ulazak u sve kulturne spomenike i muzeje gdje se vrši naplata istih.