Ponedjeljak, 15 travnja, 2024

SBiH: Za dvije-tri godine normalna tema bit će raspad države BIH

Must Read

 Stranka za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) smatra da bi zajedno s predstojećim lokalnim izborima u našoj zemlji trebalo održati i opće izbore. Taj stav je na današnjoj stranačkoj pres-konferenciji u Sarajevu izrekao generalni sekratar Salem Halilović.info] 

Prenio je duboku zabrinutost svoje stranke da je aktuelna prekompozicija vlasti na državnom i kantonalnom nivou u BiH dio dogovora političkih kuhinja (ne i bez međunarodnog upliva), što dokazuju “nagli prekid i nagle političke ljubavi”, kao i da će, posljedično, za dvije-tri godine “normalna tema” biti raspad države.

Potpredsjednik Gradimir Gojer pozvao je aktere trenutne političke situacije da se uozbilje i vrate svojim obavezama, a nevladin sektor, znanstvene institucije i sve koji vole Bosnu i Hercegovinu, kako je naveo, da prate aktuelnu vlast do izbora.

“A  ne desi li se ‘nova era’, stavit ćemo se na čelo vlade u sjeni, vlade spasa jer su nas građani ovlastili svojim glasovima da budemo korektiv vlasti”, dodao je podsjećajući da je njegova stranka u opoziciji.

Po Gojerovom mišljenju, u BiH su trenutno na sceni “zbunjujući teatar apsurda”, lideri i ‘liderokratija’ koja potpuno zanemaruje građanina BiH i čovjeka.

“Političke ljubavi između lidera Stranke demokratske akcije Sulejmana Tihića i Socijaldemokratske partije BiH Zlatka Lagumdžije, a onda Hrvatske demokratske zajednice BiH Dragana Čovića i Lagumdžije te Čovića, Lagumdžije i Tihića, kao i najnovija između Lagumdžije i lidera Saveza za bolju budućnost Fahrudina Radončića, podsjećaju na najjeftiniju sapunicu, koja bi možda mogla i zabaviti da se ne prelama preko leđa građana BiH”, naveo je Gojer.

Ovo je najniži stupanj političke trgovine, a gdje je trgovina, tu je i rasprodaja – u ovom slučaju države BiH, naveo je potpredsjednik.

Stranački predsjednik Amer Jerlagić izjavio je da će SBiH kao jedina opozicija permanetnoj krizi vlasti od 2010. godine i dalje djelovati opoziciono te neće ni podržavati ni protiviti se eventualnom pokretanju procedure za smjenu federalne izvršne vlasti (predsjednik i potpredsjednik).

U međuvremenu će se stranka pripremati za što kvalitetniji nastup na izborima, zaključio je predsjednik.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Blokirali smo oglase izdajničkog DC-a Mate Granića

Jer novcem se može kupiti sve i svakog u RH. U HercegBosni ne može. I nemoj da nam netko smeće...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -