Published On: Wed, Nov 20th, 2013

SBiH: Slobodni pad Milorada Dodika

Milorad Dodik se konačno suočio sa svojim slobodnim padom u političkom životu. Dokaz tome su njegove izjave u utorak o Bosni i Hercegovini u obraćanju studentima Pravnog fakulteta u Beogradu.

Sve što on i njegov SNSD nisu uspjeli uraditi na ekonomsko – socijalnom planu u manjem bh. entitetu Dodik pokušava kompenzirati potkopavanjem Bosne i Hercegovine. Građani manjeg dijela Bosne i Hercegovine danas teško žive i od nervoznih izjava Milorada Dodika nemaju nikakve koristi.

Bit će zanimljivo čuti reakciju i stav Dodikovih partnera iz Federacije BiH imajući u vidu aktualne razgovore o putu Bosne i Hercegovine ka EU i NATO integracijama i onome šta njihov partner Dodik o državi misli.

Stranka za Bosnu i Hercegovinu podsjeća da je Daytonskim mirovnim sporazumom Bosna i Hercegovina potvrđena kao cjelovita, jedinstvena i suverena država. Antidaytonske izjave su veliki izazov za cjelokupnu međunarodnu zajednicu i njene predstavnike u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz Službe za informiranje SBiH.