Published On: Pon, pro 24th, 2012

Sarajlije će uz Skroz i Zoster dočekati Novu godinu

Sarajlije i svi oni koji odluče Novu godinu dočekati na otvorenom na Trgu Djece Sarajeva zabavljat će isključivo bosanskohercegovački bendovi, potvrđeno je na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u Gradskoj upravi Grada Sarajeva.
U Novogodišnji program će otvoriti grupa sarajevska grupa Blavorsi, nakon kojih će nastupiti bendovi Atentat i Skroz, dok će posljednji u tekućoj godini nastupiti mostarski bend Zoster. Nakon proslave Nove godine i vatrometa, za kojeg odrganizatori kažu da će biti bolji nego prošlih godina, nastupit će bend Regina.
“Naš ben postoji dvadeset godina, ali je ovo prvi put da sviramo na novogodišnjoj proslavi u Sarajevu. To je velika čast”, rekao je Davor Ebner, pjevač grupe Regina koja će nastupiti u 2013. godini.
Adnan Šaran, pjevač grupe Skroz, također je istakao kako je nastupiti za Novu godinu velika privilegija za bend koji postoji deset godina.
“Želimo da se svi prisutni zabave, jer ovaj doček će biti ako ne bolji onda na istom nivou kao i prošle godine”, rekao je, između ostalog, gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen.
Po riječima gradonačelnika Behmena, ovogodišnja organizacija dočeka Nove godine, uključujući i sponzore, košta 150.000 KM.
 
Radiosarajevo.ba