Published On: Sri, tra 6th, 2022

Sarajevo slavi svoj dan

Gradonačelnica Grada Sarajeva Benjamina Karić i predsjedavajući Gradskog vijeća Jasmin Ademović jutros su odali počasti i položili cvijeće ispred spomen obilježja “Vječna vatra” povodom obilježavanja 6. aprila – Dana grada Sarajeva.

Izaslanstvo Grada Sarajeva činili su i zamjenici predsjedavajućeg Dragan Stevanović i Mirela Džehverović te zamjenici gradonačelnice Anja Margetić i Haris Bašić, a počast su odali zajedno sa gradskim vijećnicima i brojnim izaslanstvima svih nivoa vlasti.

Predsjedavajući Ademović je istaknuo da je 6. april, kao najsudbonosniji datum u povijesti Sarajeva prilika da se prisjetimo svih patriota i antifašista koji su davne 1945. godine oslobodili Sarajevo.

“Na isti datum, 47 godina poslije, počela je najduža opsada u modernoj europskoj povijesti. Ovo je prilika da se sjetimo civilnih žrtava rata i svih hrabrih i časnih ljudi koji su u period od 1992. do 1995. godine, braneći Sarajevo, dali svoje živote za ovaj lijepi i nikad pokoreni gradi”, istaknuo je Ademović.

Počast je odana i cvijeće položeno i na mezar prvog predsjednika Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića i na Šehidsko mezarje “Kovači”, Spomen-obilježju ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992.-1995. godine i Spomen-obilježju ubijenim policajcima u Velikom parku.

Izaslanstvo Grada Sarajeva položilo je cvijeće i na gradskim grobljima Lav, Sv. Josip, Sv. Marko i Mezarju Stadion na Koševu, Spomen parku “Vraca”, Starom židovskom groblju i Spomen-obilježju ispred Općine Novi Grad Sarajevo.

guest
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Phoenix
Phoenix
1 mjesec prije

Opet Seher prkosi dusmanima!

Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  Phoenix
1 mjesec prije

Hebes prkos treba vratiti DUG…zadužili su.nas krvlju..a BOSNJACI naivni..

Phoenix
Phoenix
Šta ti kažeš na ovo?  Šaćir soros
1 mjesec prije

Najveca je njima kazna kad vide kako Sarajevo izgradjuje i raste, sve sto im je ostalo da laju okolo ko psi…

Šaćir soros
Šaćir soros
1 mjesec prije

Karikatura titoisticke VS okupacije…XVI muslimanska oslobodila Sarajevo…prošla kroz grad…dan KASNIJE uredno obrijani DJIKANI sa petokrakom iz tzv ISTOCNE hercegovine,romanije ,pala uzeli vlast i pobili koliko su htjeli hrvata i Bosnjaka…posebno izbjeglica od onih koji su ih već ubijali

Šaćir soros
Šaćir soros
1 mjesec prije

Nama ko dođe odmah bombicu stavimo jesmo muslimani il nismo

Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

6-aprililiiiiiiiiiiiiiiiiiii