Utorak, 25 lipnja, 2024

SAD i EU osudile napad na urednicu portala u Ljubuškom

Must Read

Europska unija i predstavnici Sjedinjenih Država u BiH osudili su u petak napad na glavnu urednicu internetskog portala tacno.net Šteficu Galić iz Ljubuškog, čija se obitelj i drugi sudionici našla pod snažnim pritiscima nakon prikazivanja dokumentarnog filma u tome gradiću o ulozi njezina muža Neđe u spašavanju Bošnjaka za vrijeme rata.

Dokumentarni film „Neđo od Ljubuškog”, čija je autorica Titova unuka Svetlana Broz, izazvao je osude brojnih hrvatskih braniteljskih udruga, koje su se usprotivile prikazivanju sredinom ovoga mjeseca u Ljubuškom, dok je Štefica Galić nakon toga fizički napadnuta.

 

“Američka vlada je zabrinuta zbog prijetnji koje su upućene njoj (Štefici Galić) i drugima kao rezultat prikazivanja filma o njezinim i aktivnostima njezina pokojnog supruga pri pomaganju drugim tijekom rata”, rekao je za medije u Mostaru šef političkog odjela veleposlanstva SAD-a u BiH. Dodao je da je veleposlanstvo SAD-a zatražilo provođenje temeljite istrage i zaštitu za obiteljGalić koja je izložena pritiscima.

I predstavnici Europske unije u BiH osudili su napad na Šteficu Galić izražavajući očekivanje da nadležne vlasti u Bosni i Hercegovini istraže incident i procesuiraju odgovorne.

Dodali su da poštivanje medijskih sloboda, snošljivost i poštovanje između zajednica predstavlja osnovne vrijednosti EU i veoma su značajne za zemlje koje imaju perspektivu za članstvo u EU.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

PA COOL: Vahida Velić je djevojka iz našeg kraja a radi u svemirskoj agenciji!

Vahida Velić, zaposlena u Europskoj svemirskoj agenciji (ESA), svojim životnim putem i postignućima nadahnjuje mnoge. Danas se ova inženjerica...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -