Policija spriječila sukob većih razmjera na Španjolskom trgu

Protekle noći u sjeni događanja zakazanog koncerta na Kantarevcu spriječen je sukob većih razmjera. Policija je u srijedu navečer brzom intervencijom spriječila sukob dviju grupa maloljetnika koji su se okupljali na Španjolskom trgu u Mostaru, neslužbeno smo doznali u policiji.

Tragom tih informacija kontaktirali smo Policijsku stanicu Mostar centar gdje je za Bljesak.info načelnik Hasan Lerić izjavio kako službene zabilješke o narušavanju javnog reda i mira nema.

Prema neslužbenim informacijama oko 22:30 sati protekle noći krenula je veća grupa osoba mlađe životne dobi od Kantarevca prema Španjolskom trgu. Policijska uprava Mostar u to je vrijeme dobila dojavu da bi na Španjolskom trgu moglo doći do masovnijeg sukoba pa je policija preventivno djelovala i prema Španjolskom trgu uputila nekoliko policijskih ophodnji.

Postojala je i informacija kako je više osoba proganjalo tri muške osobe Bulevarom koje su na kraju uspjele pobjeći među zgrade u naselju Cernica. Mnogi su tako od navedenog vremena do ponoći mogli primjetiti pojačanu nazočnost policije duž Bulevara, odnosno od Španjolskog trga do Doma zdravlja.

Španjolski trg je u nekoliko navrata bio poprište sukoba kako maloljetnika koji su tučnjave dogovarali uglavnom putem društvenih mreža. Mostarci se još uvijek nerado sjećaju navijačkih izgreda na spomenutom trgu za vrijeme trajanja Eura u Poljskoj i Ukrajini tijekom lipnja.

Tada je veća grupa navijača reprezentacije Hrvatske došla na trg, te su se sukobili s policijom. Krajnji bilans je bio sedam privedenih osoba, oštećena tri policijska vozila, ozlijeđena tri policajca, te oštećenja na javnim površinama.