SASTANAK S BORELLOM: Komšić u sakou, hlačama, košulji, cipelama i kravati plaćenim hrvatskim parama

Visoki predstavnik Europske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku i potpredsjednik Europske komisije Josep Borell boravi u posjeti Bosni i Hercegovini.

On je obučen sukladno svom mandatu. U ozbiljnom diplomatskom odijelu, seriozne boje kravate. Novac koji troši na oblaćenje platio je pošteno zaređenim dohotkom sukladno funkciji koju obnaša. Posjetu je započeo jutros u 9 sati sastankom s jednim srpskim i dva bošnjačka člana Predsjedništva BiH, Miloradom Dodikom,  i Šefikom Džaferovićem.

Njih dva obukli su plave tonove odijela. Dodik nešto svjetliju verziju.

Legitimni članovi predsjedništva BIH nose plavo dok je g. Nametnuti obukao crno odijelo. Kao da su najslavnija doba Platforme i kao mu da Zvonko Jurišić skače oko nogu.

Odijelo  Nečovjeka

Međutim odijelo koje nosi Komšić nije odijelo iz drugog niti prvog mandata. Kao i košulja i sve na njemu. Što će reći da se majorizacija udebljala a s debljanjem majorizacije došlo je do potrebe da Princ od Bijelina i prva dama majorizacije gđa. Sabina potraže za princa novi konfekcijski broj. Kako bi mu Hrvati u BIH mogli  platiti novo odijelo.

Sve što vidite na Sabininom mužu, platili su hrvatski porezni obveznici u BIH. Sve ugledne dame  Sarajeva imaju muževe koje pošteno kupuju svoja odijela. Samo Sabinin muž nije u stanju zaraditi ni za vlastito odijelo. Kamo li za uzdržavanje obitelji. Bez kriminala koji čini, njegova obitelj bi završila na ulici. Gladna.

On je prvi lopov Sarajeva, jedan od najvećih u BIH, koji svoju krađu čini javno, a Kavazovićev merhamet ga zbog tog cijeni i pohvaljuje. Novi su to dosezi bosanskog islama. Kojeg Kavazović pomalo privatizira od  Poslanika, i prilagođava svojim posljedicama. Nije Poslanik doašo na svijet zbog nas. Nego zbog reisa.

Sve na Komšiću  i sve u Komšiću, svaki atom, svaka stanica sve je to poniženi Hrvat u BIH platio u njegovih 12 godina majorizacije.

Kad ga Bošnjaci grle i ljube, oni nesvjesno grle kjafirski kapital, hrvatsko meso. I tu nastaje taj multietnički dodir, dvaju posvađanih svjetova.

Koje su Sabina i Željko odlučili držati udaljenima. Kako bi si mogli platiti osnovne živežne namirnice.

Gurneš dva naroda u provaliju, samo da si moš platit kafu. Kojeg li rahatluka.

Sabina presvuci ga.

Tijekom posjete, visoki predstavnik Borrell sastat će se s predstavnicima vlasti, opozicije i civilnog društva kako bi razgovarao o konkretnim reformama i inicijativama na poboljšanju životnog standarda u okviru procesa europskih integracija Bosne i Hercegovine, a u skladu s ključnim prioritetima iz Mišljenja Europske komisije o zahtjevu za članstvo u EU.

Kako je predviđeno protokolom, Borrell će se sastati i sa zamjenicima predsjedatelja Vijeća ministara BiH, ministrom financija i riznice BiH Vjekoslavom Bevandom i ministricom vanjskih poslova BiH Biserom Turković.

Predviđen je i sastanak članova kolegija Zastupničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH s potpredsjednikom Europske komisije./HMS/