RS blokirao dolazak Thacija u Potočare

Usprkos službenom pozivu i regularnoj vizi izdanoj od strane vlasti BiH, u posljednjem trenutku nije mi dozvoljeno da putujem kako bih sudjelovao na komemoraciji u Srebrenici, uz obrazloženje da sam nepoželjna osoba u Republici Srpskoj”, napisao je Thaci.
Prvi zamjenik kosovskog premijera i ministar vanjskih poslova Hashim Thaci neće nazočiti komemoraciji u Potočarima, povodom obilježavanja 20. godišnjice genocida u Srebrenici. Thaci je na svom Facebook profilu napisao da je nepoželjna osoba u Republici Srpskoj.

“Usprkos službenom pozivu i regularnoj vizi izdanoj od strane vlasti Bosne i Hercegovine, u posljednjem trenutku nije mi dozvoljeno da putujem kako bih sudjelovao na komemoraciji u Srebrenici, uz obrazloženje da sam nepoželjna osoba u Republici Srpskoj”, napisao je Thaci, a prenosi Anadolija.

On je naveo da su Kosovo i njegov narod srcem i mislima s obiteljima koje konačno ukopavaju svoje najmilije, a i s drugima koji se prisjećaju svojih očeva, braće i sinova izgubljenih u srebreničkom užasu.

“Danas obilježavamo 20. godišnjicu genocida od strane srpskih snaga u Srebrenici i 16. godišnjicu genocida srpske države na Kosovu. Narod Kosova cće uvijek biti uz one koji promoviraju slobodu, jednakost, pravdu i pomirenje”, napisao je Thaci. U poruci na svom Twitter profilu, Thaci je napisao kako je razočaran.

“Mračna sjenka nacionalizma i dalje je nadvijena nad regijom”, poručio je Tachi. Napisao je kako je srcem u Srebrenici te da će čim to bude moguće otputovati u Potočare kako bi odao počast žrtvama genocida.

Povodom obilježavanja 20. godišnjice genocida, u Memorijalnom centru Srebrenica- Potočari danas će biti deseci izaslanstava visokih dužnosnika iz cijelog svijeta.