Utorak, 16 srpnja, 2024

RS blokirao dolazak Thacija u Potočare

Must Read
Usprkos službenom pozivu i regularnoj vizi izdanoj od strane vlasti BiH, u posljednjem trenutku nije mi dozvoljeno da putujem kako bih sudjelovao na komemoraciji u Srebrenici, uz obrazloženje da sam nepoželjna osoba u Republici Srpskoj”, napisao je Thaci.
Prvi zamjenik kosovskog premijera i ministar vanjskih poslova Hashim Thaci neće nazočiti komemoraciji u Potočarima, povodom obilježavanja 20. godišnjice genocida u Srebrenici. Thaci je na svom Facebook profilu napisao da je nepoželjna osoba u Republici Srpskoj.

“Usprkos službenom pozivu i regularnoj vizi izdanoj od strane vlasti Bosne i Hercegovine, u posljednjem trenutku nije mi dozvoljeno da putujem kako bih sudjelovao na komemoraciji u Srebrenici, uz obrazloženje da sam nepoželjna osoba u Republici Srpskoj”, napisao je Thaci, a prenosi Anadolija.

On je naveo da su Kosovo i njegov narod srcem i mislima s obiteljima koje konačno ukopavaju svoje najmilije, a i s drugima koji se prisjećaju svojih očeva, braće i sinova izgubljenih u srebreničkom užasu.

“Danas obilježavamo 20. godišnjicu genocida od strane srpskih snaga u Srebrenici i 16. godišnjicu genocida srpske države na Kosovu. Narod Kosova cće uvijek biti uz one koji promoviraju slobodu, jednakost, pravdu i pomirenje”, napisao je Thaci. U poruci na svom Twitter profilu, Thaci je napisao kako je razočaran.

“Mračna sjenka nacionalizma i dalje je nadvijena nad regijom”, poručio je Tachi. Napisao je kako je srcem u Srebrenici te da će čim to bude moguće otputovati u Potočare kako bi odao počast žrtvama genocida.

Povodom obilježavanja 20. godišnjice genocida, u Memorijalnom centru Srebrenica- Potočari danas će biti deseci izaslanstava visokih dužnosnika iz cijelog svijeta.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Nova “navodna” vijest iz Pariza

Inače prva verzija naslova na Index.hr bila je ovo: Do jutra možda bude da je u slučajnoj šetnji okrznut čuvar...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -