Subota, 13 srpnja, 2024

RAT MAFIJI! Obuzdati cijene goriva ili će doći do kolapsa

Must Read

“Povećane cijene goriva itekako utječu na poslovanje bosanskohercegovačkih prijevoznika, jer veća cijena goriva praktički zahtjeva i veće cijene roba na tržištu”, objasnio je za Dnevni list Zijad Sinanović, tajnik Udruženja međunarodnih cestovnih prijevoznika tereta pri Vanjskotrgovinskoj komori BiH.

On dodaje kako je sada takvo stanje u društvu da je teško podizati bilo kakve cijene.

“Ovo je jedna šah-mat pozicija. Velika divljanja cijena se moraju obuzdati inače će doći do kolapsa”, upozorio je Sinanović.

On kaže kako naftaši brzo reagiraju kada cijene treba podizati, a kad ih treba spustiti, onda su spori.

“To je mala igra koja nije stavljena pod kontrolu, a s druge strane, država nije zainteresirana jer tu ubire dio kolača. Povećanje cijene goriva ide u prilog državi jer se povećava i PDV”, rekao je Sinanović.

On potvrđuje da se prijevoznici već polako počinju buniti jer je riječ o energentu koji oni svakodnevno koriste, a posebice je teško onima koji se bave međunarodnim prometom.

Poslovanje prijevoznicima je sve teže, a kad se nađe posao, onda im je teško doći do naplate. Na sjednicama s prijevoznicima, kada je riječ o gorivu, kako kaže Sinanović, atmosfera je usijana. Oni su odlučili zahtijevati od nadležnih ministarstava da pokrenu rješavanje niza pitanja vezanih o poskupljenju goriva.

“Izlazak na ulice je krajnja mjera, stoga treba sjesti za stol i dijalogom riješiti probleme”, zaključio je Sinanović koji dodaje kako u našoj zemlji prijevoznicima, osim goriva, nedostaje mnogo toga.

Podsjetio je na subvencije za vozni park koje dobivaju prijevoznici u Hrvatskoj, a kod nas to prijevoznici moraju financirati od vlastitih sredstava, kojih doslovno više nemaju.

U ovakvoj situaciji, Sinanović smatra da bi se bh. tvrtke mogle urušiti te bi se otvorio prostor za neke nove poduzetnike.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Otvoreno balkansko biciklističko prvenstvo na Blidinju

Organizatori manifestacije Blidinje Bike Festival, koja je danas sedmu godinu zaredom, prvi put kao događaj više razine odnosno kao...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -