Published On: Pon, stu 5th, 2012

Raštikijada 2012: Raštika je opet u modi

U petak, 2. studenog Agroturizam Marića Gaj uspješno je organizirao prvo natjecanje u kuhanju raštike. Natjecanje se održalo na prostoru Agroturizma, a sudjelovalo je osam ekipa iz Dalmacije, Slavonije i Hercegovine. Kuhanje raštike trajalo je od 13 pa do 16 sati, nakon čega je slijedilo ocjenjivale jela, dodjela priznanja i proglašenje pobjednika. Nakon proglašenja pobjednika večer je nastavljena uz kulturno – zabavni program, a cijeli dan i do kasnih večernjih sati tamburaški sastav „Đerem“ zabavljao je sve nazočne.

U sklopu Raštikijade organizirana je izložba duhana i duhanskih prizvoda, gdje su se predstavila tri izlagača. Za vrijeme trajanja programa, bili su iDani otvorenih vrata Marića Gaja. Mnogobrojni posjetitelji mogli su razgledavati i vidjeti sobe i apartmane, vinske podrume i ostale prateće sadržaje koje nudi Agroturizam Marića Gaj.

Kao što smo već gore spomenuli bilo je prijavljeno osam ekipa, i to iz: Slavonskog Broda, iz Dubrovnika, Širokog Brijega i Ljubuškog. Natjecala se ekipa Oldtimer klub „Ero“, te ekipe iz Gruda među kojima je i Srednja ugostiteljska škola Grude.

Peteročlani žiri sastavljen od uglednih ljudi, političara, ekonomista i kuhara, među kojima su: gosp. Davorin Medić – Hercegovački stap, gosp. Ljubo Grizelj – načelnik Općine Grude, gosp. Ljubo Jurčić – ugledni ekonomist, političar, te profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, gosp. Ivica Matić-Bagić iz Turističke zajednice ŽZH, i gosp. Dražen Zadro – cijenjeni kuhar i voditelj hotela „HUM“ u Ljubuškom.

Prvo mjesto u kuhanju raštike pripalo je ekipi „Hercegovački stap“ iz Ljubuškog, a kuhali su: Ivica Marić i Mirko Marić. Drugo mjesto osvojila je ekipa iz „Hotela Park“ – Široki Brijeg, a treće mjesto ekipa „Gale i Miro“. Žiri je očlanio i najšarmantniju ekipu, a tu titulu ponijela je ekipa Seoski turizam „Katičić“ iz Smokovljana kod Dubrovnika.

Za prva tri mjesta, te najšarmantniju ekipu organizator ovog natjecanja, Agroturizam Marića Gaj, osigurao je i pripremio bogate i prigodne nagrade.

Organizatori ističu da su zadovoljni brojem posjetitelja i natjecatelja, iako je ovo prva godina organiziranja ovakvog  tipa natjecanja, te se nadaju da će i iduće godine organizirati „Raštikijadu“ i očekivati još više i natjecatelja i posjetitelja.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare