Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024

Raštikijada 2012: Raštika je opet u modi

Must Read

U petak, 2. studenog Agroturizam Marića Gaj uspješno je organizirao prvo natjecanje u kuhanju raštike. Natjecanje se održalo na prostoru Agroturizma, a sudjelovalo je osam ekipa iz Dalmacije, Slavonije i Hercegovine. Kuhanje raštike trajalo je od 13 pa do 16 sati, nakon čega je slijedilo ocjenjivale jela, dodjela priznanja i proglašenje pobjednika. Nakon proglašenja pobjednika večer je nastavljena uz kulturno – zabavni program, a cijeli dan i do kasnih večernjih sati tamburaški sastav „Đerem“ zabavljao je sve nazočne.

U sklopu Raštikijade organizirana je izložba duhana i duhanskih prizvoda, gdje su se predstavila tri izlagača. Za vrijeme trajanja programa, bili su iDani otvorenih vrata Marića Gaja. Mnogobrojni posjetitelji mogli su razgledavati i vidjeti sobe i apartmane, vinske podrume i ostale prateće sadržaje koje nudi Agroturizam Marića Gaj.

Kao što smo već gore spomenuli bilo je prijavljeno osam ekipa, i to iz: Slavonskog Broda, iz Dubrovnika, Širokog Brijega i Ljubuškog. Natjecala se ekipa Oldtimer klub „Ero“, te ekipe iz Gruda među kojima je i Srednja ugostiteljska škola Grude.

Peteročlani žiri sastavljen od uglednih ljudi, političara, ekonomista i kuhara, među kojima su: gosp. Davorin Medić – Hercegovački stap, gosp. Ljubo Grizelj – načelnik Općine Grude, gosp. Ljubo Jurčić – ugledni ekonomist, političar, te profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, gosp. Ivica Matić-Bagić iz Turističke zajednice ŽZH, i gosp. Dražen Zadro – cijenjeni kuhar i voditelj hotela „HUM“ u Ljubuškom.

Prvo mjesto u kuhanju raštike pripalo je ekipi „Hercegovački stap“ iz Ljubuškog, a kuhali su: Ivica Marić i Mirko Marić. Drugo mjesto osvojila je ekipa iz „Hotela Park“ – Široki Brijeg, a treće mjesto ekipa „Gale i Miro“. Žiri je očlanio i najšarmantniju ekipu, a tu titulu ponijela je ekipa Seoski turizam „Katičić“ iz Smokovljana kod Dubrovnika.

Za prva tri mjesta, te najšarmantniju ekipu organizator ovog natjecanja, Agroturizam Marića Gaj, osigurao je i pripremio bogate i prigodne nagrade.

Organizatori ističu da su zadovoljni brojem posjetitelja i natjecatelja, iako je ovo prva godina organiziranja ovakvog  tipa natjecanja, te se nadaju da će i iduće godine organizirati „Raštikijadu“ i očekivati još više i natjecatelja i posjetitelja.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Mladić razbijenom bocom pokušao ubiti 59-godišnjaka na Trgu bana Jelačića

Hrvatska policija je uhitila, a zatim i hospitalizirala 18-godišnjaka koji je sinoć oko 23 sata na središnjem zagrebačkom trgu,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -