Kandže SDA na javnom servisu

Koja je razlika između progresivnih demokrata i novopečenih nacionalkomunista (u vremenu i prostoru zaostalih primitivaca)? Politički spektrum u BiH ima samo dvije strane. Demokrate i nacionalkomuniste.

Demokrati su tolerantni ljudi, osuđuju negativne pojave u društvu, zahtijevaju procese koji će uspostaviti bolji sistem, pravedniji, transparentniji, s više jednakopravnosti.

Nacionalkomunisti u BiH su ratnoprofiterski ološi, prodati autokrati, beskičmenjaci i šovinisti, isključivi malograđani. Oni osuđuju određenu pojavu, isključivo radi zaštite vlastitih kriminalnih interesa.

Uzmimo za primjer Federalnu televiziju. Naime, donedavni utjecaj koji je SDP imao na ovaj javni servis najžešće je osuđivan od SDA. Danas, kada je FTV potpuno pao u kandže obavještajnog sektora SDA, takva totalitarna pojava postala je sasvim prihvatljiva toj stranci.

Na sceni imamo gotovo svakodnevna sijela visokih funkcionera SDA Asima Sarajlića i Sadika Ahmetovića s prvim operativcima FTV-a Duškom Jurišić i Avdom Avdićem, koji po sarajevskim restoranima dogovaraju Dnevnik.

Ta očita kontrola nad FTV-om, kao i ruganje nad zdravstvenim stanjem pojedinih lidera, klasičan su primjer nacionalkomunističke, odnosno SDA-ove metode vladanja! (Avaz/Omer Čevra)

more recommended stories