Četvrtak, 13 lipnja, 2024

Raspada se i vila od Jovanke Broz!

Must Read

Vila od 750 kvadrata u kojoj živi Titova udovica poslije desetljeća nebrige pretvara se u ruinu. Trošni zidovi, žbuka koji otpada, vlaga koja je povukla “krase” nekada velelepni objekat

Udovica Josipa Broza Tita Jovanka Broz (89) do trenutka kada je zbog lošeg zdravstvenog stanja primljena u bolnicu, sama se brinula o sebi i kući od 750 kvadrata koju joj je dodjelila država.

Ova nekada velelepna vila se, zbog nebrige koja je trajala desetljećima, pretvorila u ruinu. Kako nije bila održavana, kuća je danas u početnoj fazi raspada.

Trošni zidovi, žbuka koji otpada, vlaga koja je povukla. U prostorijama koje se godinama nisu upotrebljavale, namještaj je naguran i prekriven najlonom.

– Samo jedan ćošak ne prokišnjava – našalila se Jovanka 2009, kada su joj Ivica Dačić i Rasim Ljajić uručili putovnicu i osobna dokumenta.

Ovu kuću trebalo je da održava Uprava za zajedničke poslove državnih organa.

Udovica supruga Josipa Broza Tita, u petak je primljena u Urgentni centar u vrlo lošem zdravstvenom stanju, dehidrirana is jednim vidom pomućene svijesti, u pospanom stanju, rekli su liječnici.

Danas se očekuju prvi nalazi patohistologije na temelju kojih će se znati kakvo je porijeklo rana na grudima i dojci, za koje se sumnja da su tumorske.

Brozovu udovicu u bolnicu su dovela dva rođaka, kada je već kolabirala, iznurena od nejedenja i neuzimanja tekućine, puna dekubitalnih rana iu zapuštenom zdravstvenom stanju. Dokle god je mogla, opirala se hospitalizaciji, razočarana i rezignirana svime što se oko nje događa.

Najveći bijes u posljednje vrijeme izazivao joj je ponovni zastoj u sudskom postupku podjele Titove imovine.

“E, moj Milane, prije ću ja pozdraviti Tita, nego što će se završiti ostavinski postupak”, rekla je prije nekoliko dana dugogodišnjem prijatelju Milanu Šarcu, prenose “Novosti”.

I ona i ostali nasljednici revoltirani su što je ova ostavina ušla u 34. godinu, čime se svrstala u “top deset” najdužih parnica srpski pravosuđa.

Tijekom jučerašnjeg dana se na nekim regionalnim stranicama pojavila informacija da je ona preminula, što su ljekari Kliničkog centra Srbije demantirali. Iz Urgentnog centra danas je rečeno da se njeno stanje blago popravilo.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

HERA: Skandalozno je da nitko iz HERE nije pozvan na Svesrpski Sabor. Jesmo li mi manje Srbi ako smo Hrvati?

HERA osuđuje separatizam povijesnih Dušanovih i Tomislavovih zemalja od matice. Odjeljivanje Vojvodstva Nemanjića, od HerceStjepanove zadužbine od  Zavjetne zemlje...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -