Ponedjeljak, 15 travnja, 2024

Neumljani protiv Berlinskog zida

Must Read

Neumska lokalna zajednica izričito se protivi gradnji koridora kroz teritorij ove općine kojim bi se povezivao hrvatski jug s ostatkom zemlje.

Načelnik općine Neum Živko Matuško i vijećnik u Općinskom vijeću Neuma Vinko Sentić izjavili su za sarajevsko “Oslobođenje” da izgradnja koridora kroz Neum, što zagovara ministar komunikacija i transporta BiH Damir Hadžić, Neumljanima nije prihvatljivo rješenje.

– Nemamo ništa protiv izgradnje pelješkog mosta. Hrvatska spaja svoj teritorij i neka je spaja preko svog područja. Isto vrijedi i za EU – poručio je Matuško.

Kada je riječ o prijedlogu za izgradnju koridora preko teritorije Neuma Matuško je rekao da Neumljani ne žele da se preko njihovog teritorija nesmetano prolazi putem ograđenim žicom.

– Posebno to ne dolazi u obzir ako bi se koridor gradio preko vitalnog dijela općine Neum – dodao je Matuško.

Navodeći da se sve češće spominje izgradnja koridora od Metkovića preko Neuma pa dalje prema Dubrovniku Sentić je istaknuo da je ta opcija za Neumljane potpuno neprihvatljiva, jer bi to za njih praktično bio Berlinski zid.

– Mi na most niti možemo uticati niti nam smeta. Nas zanima isključivo povezanost Neuma s unutrašnjošću zemlje. Hrvatska i EU neka grade most ili neka proširuju postojeću magistralu, no koridor ne dolazi u obzir – zaključio je Sentić.

Hadžić nedavno je izjavio da je uvjeren da pelješki most neće biti građen, te da BiH predlaže izgradnju zaobilaznice kroz neumsko zaleđe.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Blokirali smo oglase izdajničkog DC-a Mate Granića

Jer novcem se može kupiti sve i svakog u RH. U HercegBosni ne može. I nemoj da nam netko smeće...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -