Utorak, 21 svibnja, 2024

NAZIF GLJIVA ZA DEPO PORTAL O ‘ZABRANI’ ZELENIH BERETKI: Ma to su budalaštine!

Must Read

Vidno revoltiran i bijesan reakcijom ‘Zelenih beretki’ koje su zatražile zabranu manifestacije ‘Oskar – Zlatna kruna’, njen organizator Nazif Gljiva za DEPO Portal kratko, i na svoj način britko, komentariše čitav slučaj i novo pozivanje na ‘patriotizam’

 

 

 

Povodom saopštenja za javnost koje je ovih dana uputilo Udruženje građana „Zelene beretke“ i pozvalo gradske vlasti da zabrane manifestaciju “Oskar – Zlatna kruna”, tvrdeći da na toj manifestaciji nastupaju osobe koje su podržavale „režim Slobodana Miloševića i četničku akciju“ te da Oskar (popularnosti)  predstavlja „nastavak agresije iz 1992. godine“, DEPO Portal kontaktirao je Nazifa Gljivu, glavnog organizatora ove manifestacije.

Vidno revoltiran i bijesan reakcijom ‘Zelenih beretki’, Gljiva je kratko i na svoj način britko prokomentarisao:

– Ovo je jedna od najvećih besmislica koje je neko izgovorio u u zadnjih 20 godina. To nema veze sa zdravim mozgom. Ja to ne mogu objasniti… Eto, Vi kao novinar, ako ste u stanju, pokušajte to protumačiti. Mora postojati neki argument zbog čega je to nastavak agresije, kojeg nam „Zelene beretke“ nisu ponudile.Rada Monojlović, Gile, Armin Muzaferija, Milica Pavlović…, pa ta djeca nisu ni rođena kad je bio rat! Ako o djeci koja nisu ni rođena ’92. govorite da su agresori, onda morate biti ozbiljno bolesni!!!

Željeli smo Nazifa Gljivu pitati i kako komentariše učestalo pozivanje na patriotizam kao ekskluzivnim pravom određenih pojedinaca i grupacija u Sarajevu, te stalno nadmetanje u javnosti – ko je veći patriota i branitelj zemlje, kao i da li postoji mogućnost da reakcija Zelenih beretki poremeti održavanje “Oskara”, ali smo za odgovore ostali uskraćeni, jer naš sagovornik nije želio dalje komentarisati cijeli slučaj i spusito je slušalicu.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dh)

 

 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Francuska protiv saveznika, podržala sud u Haagu protiv Netanyahua

Francuska podržava Međunarodni kazneni sud (ICC) i ‘borbu protiv nekažnjivosti’, priopćilo je francusko ministarstvo vanjskih poslova nakon što je...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -