Ramo Isak postavio deset pitanja za pripadnike srpskog naroda koji ‘slave‘ 9. siječanj

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak izjavio je kako nakon 9. siječnja dolazi 10. siječanj koji će stanovnici bh. entiteta RS-a dočekati kao državljani Bosne i Hercegovine – siromašniji za 1,45 milijuna KM.

Dodao je da će 9. siječanj 1992. u povijesti ostati upamćen kao dan pokretanja genocida u Bosni i Hercegovini.

– Povijest će pamtiti i da je vlast predvođena Miloradom Dodikom na dan kada se trebamo prisjećati žrtava, čijom je krvlju natopljen bh. entitet RS-a, organizirala proslave i koncerte. Tako gnjusnu hipoteku – hipoteku naroda koji slavi dan pokretanja genocida – na trenutne generacije pripadnika srpskog naroda u Bosni i Hercegovini stavio je osobno Milorad Dodik – naveo je Isak.

Istakao je da vjeruje kako će srpski narod u Bosni i Hercegovini shvatiti da od proslave 9. siječnja nema nikakve koristi, te da se sutra – 10. siječnja, a ni bilo kojeg drugog dana – nijedan pripadnik srpskog naroda u Bosni i Hercegovini neće probuditi kao državljanin bilo koje druge zemlje osim države Bosne i Hercegovine.

– Vi, dragi Bosanci i Hercegovci iz reda srpskog naroda, nemate razloga za slavlje. Ni danas, a ni bilo kojeg drugog dana. Pitam vas, što uopće da slavite? To što su korumpirani političari skršili 1,45 milijuna KM vašeg novca na proslavu neustavnog dana? Što taj novac nisu iskoristili za projekte od kojih bi vi imali koristi? Što su vas potlačili do te mjere da s osmjehom na licu skandirate onima zbog kojih imate bijedne plaće nedostojne čovjeka? Što vam se skoro cijeli politički vrh nalazi na crnim listama zbog korupcije, a vi mu tapšete? Što vozite i hodate po rupama i makadamu? Što vam djecu uče da mrze? Što veličaju ratne zločince? Što vas podstrekuju da i sami uđete u zonu kaznene odgovornosti? I u konačnici, što bi svakog od vas žrtvovali samo da bi spasili ono što su korupcijom uzeli upravo od vas – upitao je Isak.

Naglasio je da oni itekako imaju razloga za okupljanje, ali ne slavljeničko već prosvjedno okupljanje.

– Vrijeme Milorada Dodika je prošlo. A vi budite pametniji od njega. Bar to nije teško – navedeno je u reakciji ministra Isaka, priopćeno je iz MUP-a FBiH.