Published On: Fri, Oct 3rd, 2014

Martin Raguž: Nećemo sudjelovati u odcjepljenju i neodrživosti BiH

”Dok pojedine političke elite plasiraju priče o odcjepljenju i neodrživosti Bosne i Hercegovine, ja im poručujem kako u HDZ-u 1990 nemaju partnera za to i mi im nećemo držati svijeću”, kazao je kandidat za člana Predsjedništva BiH, Martin Raguž, pritom poručivši kako je europska, stabilna i zaposlena Bosna i Hercegovina moguća i kako će je biti.

Raguž je ovo rekao u Ljubuškom, u kojem je upriličeno predstavljanje programa i kandidata HDZ-a 1990.

Intoniranjem himni i minutom šutnje za sve žrtve minulog rata, kao i preminule članove HDZ-a 1990, započeo je skup na kojem su mnogobrojni žitelji Ljubuškog imali priliku upoznati se sa programom i kandidatima HDZ-a 1990, priopćeno je iz HDZ-a 1990.

”Odgovor, koji nam pojedini nude, je netočan odgovor”, kazao je u pozdravnom govoru domaćin skupa, predsjednik Općinskog odbora Ljubuški HDZ 1990, gospodin Radoslav Radišić koji je naglasio kako politika koja je dovela, kako hrvatski narod, tako i sve ljude u Bosni i Hercegovini u ovaj nezavidan položaj, zaslužuje lošu ocjenu, koja će se manifestirati lošim izbornim rezultatom vladajućih struktura.

”Vladajuće političke elite su sve kategorije društva, izuzev uskostranačke grupe ljudi, dovele do prosjačkog štapa“, kazao je nositelj liste za Županijsku skupštinu ZHŽ-a, gospodin Velimir Bušić, pritom ukazavši na loš položaj Zapadnohercegovačke županije.

”Onima, koji se predstavljaju kao zaštitnici naših vitalnih interesa, poručujem da nas prestanu braniti na način na koji nas ”brane” svih dosadašnjih 20 godina”, kazala je predsjednica Zajednice žena HDZ-a 1990 i kandidatkinja za Federalni parlament Borka Herceg-Lukenda, koja je tom prilikom jasno kazala kako je borba za vitalni interes otvaranje radnih mjesta i zaustavljanje odlaska mladih s naših prostora.

”Ne glasujte po inerciji i iz straha, uzmite demokraciju u svoje ruke i glasujte po svojoj savjesti“, kazala je dr. Diana Zelenika, nositeljica Liste za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH, koja je pritom pozvala Ljubušake da glasuju za one koji imaju viziju i ideju kako stvarati bolju i sretniju budućnost naše zemlje.

”Danas biramo između Noine arke i Titanika”, kazao je Željko Koroman , kandidat za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH, kazavši kako je krajnje vrijeme da se ukrcamo u arku, koju predvodi Martin Raguž, jer ”moćni” Titanik će uskoro doživjeti brodolom.

”Nama su uvijek drugi krivi, od Sarajeva, preko međunarodne zajednice do Banja Luke. Tko nam je kriv u zapadnoj Hercegovini? ”, upitao je Raguž, kazavši kako je vrijeme da se podvuče crta pod politike koje bježe od vlastite odgovornosti i polaganja računa.

”Preuzmimo odgovornost za našu zemlju, vrijeme je da gradimo pravedniju budućnost za sve nas, jer naša zemlja i naši ljudi to zaslužuju”, zaključio je Raguž pozvavši sve nazočne da izađu na izbore i odluče između europske i bolje Bosne Hercegovine, koju nudi HDZ 1990 ili slobodnog pada u kojem se nalazimo.

bljesak.info